Eurooppa Maahanmuutto

ISIS-terroristien piti järjestää Düsseldorfissa valtava verilöyly

Islamilaisen valtion lippu
Tutkijat ovat varmoja asiasta: IS-terroristien piti järjestää Düsseldorfissa valtava verilöyly Islamilaisen valtion johtoportaan toimeksiannosta. Kolme terroristia joutuu nyt oikeuden eteen.

Turvallisuusviranomaiset ovat jo vuosikausien ajan pelänneet ns. Mumbai-skenaariota: Islamilaiset terroristit laukaisevat Düsseldorfin vanhan kaupungin kapeilla ja ihmisten täyttämillä kaduilla räjähdevyönsä. Pakenevaa ihmismassaa on sitten odottamassa lisää fanaatikkoja ampuakseen automaattiaseilla mahdollisimman monta ihmistä. Mumbaissa Intiassa vuonna 2008 tehdyn vähintään 171 ihmishenkeä vaatineen iskun mukaan nimetty verinen skenaario oli aikomus toteuttaa Düsseldorfissa jo kauan sitten. Liittotasavallan syyttäjälaitoksen mukaan IS-johtoporras oli määrännyt joukkomurhan tehtäväksi jo vuonna 2014.

IS-terroristisolun oletettu johtaja 30-vuotias Saleh A., jonka piti toteuttaa kavalan suunnitelma, oli kuitenkin helmikuussa 2016 paljastanut Pariisissa hankkeen ilmeisesti omantunnon alkaessa soimata. Tänä keskiviikkona hän joutuu vastaamaan Düsseldorfissa tuomioistuimen edessä oletettujen terroripartnereidensa Hamza C:n (29) ja Mahood B:n (26) kanssa. Heitä syytetään IS-jäsenyydestä ja rikoksen valmistelusta. Abd Arahman A:ta (31), jonka piti syytteen mukaan toimittaa räjähdevyöt, tullaan syyttämään erikseen.

Syytteen mukaan Saleh A. olisi saanut tehtävän Rakkassa. Eräs saksalainen IS-mies, joka oli aiemmin asunut Düsseldorfissa, oli toimittanut kohdetta kuvaavan kartan.

He saapuivat maahan pakolaisiksi naamioituneina

Saleh A. ja Hamza C. olivat sitten tulleet Saksaan Balkanin reittiä pitkin pakolaisiksi naamioituneina. Abd Arahman A. pidätettiin eräästä turvapaikanhakijoiden majoitustilasta Leimenissä (Baden-Württemberg). Mahood B. pidätettiin Mülheim an der Ruhrissa ja Hamza C. Brandenburgin Bliesdorfissa. Saleh A. asui välillä Düsseldorfin lähistöllä sijaitsevassa Kaarstissa ja myös osavaltion pääkaupunki oli tuttu hänelle.

Syyrialainen kertoi aluksi kieltäytyneensä vannomasta uskollisuutta IS:lle. Luoti olkapäähän, pidättäminen ja uudelleenkoulutusleiri olivat kuitenkin saaneet hänet myöntymään. Hän oli tappanut Syyriassa jo vuonna 2013 tarkka-ampujan, joka oli ampunut hänen veljensä. Tämän johdosta häntä syytetään myös taposta.

Islamilaisen valtion julma Düsseldorfin huvittelualuetta koskeva määräys aiheutti kohua jo kesäkuussa 2016, kun kolme oletettua terroristia otettiin kiinni.

Tuomioistuimen mukaan tehtävään piti osallistua yhteensä kymmenen terroristia. Kaksi itsemurhaiskijää ja kaksi terroristia vanhan kaupungin neljälle ulostuloreitille. ”Heidän piti ampua mahdollisimman monta pakenevaa ihmistä ja ammuttuaan lippaansa tyhjiksi tuli heidän lopulta räjäyttää myös itsensä.”

Die Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit