Eurooppa Rikos

ISIS-terroristijärjestön univormutoimittaja pidätettiin Espanjassa

Kuva Michel Curi / Flickr / CC BY 2.

Espanjan poliisi on pidättänyt Nourdine Chikarin, espanjalais-marokkolaisen liikemiehen. Pidätyksen syynä on syytökset ISIS-terroristijärjestöön liittyvistä talousrikoksista.

Nourdine Chikar pidätettiin 20. marraskuuta Alicanten lähettyvillä, kertoo El Español. Yhdessä syyrialaisen Ammar Termaninin kanssa Chikar toimitti ISIS-terroristijärjestölle Syyriaan ja Irakiin univormuja yrityksensä kautta, joka oli perustettu vaatteiden kierrätystä varten.

Chikaria uhkaa vankilatuomio rahanpesusta, veropetoksista, asiakirjaväärennöksistä sekä laittomista rahasiirroista. Miestä syytetään myös kuulumisesta Alicantessa, Valenciassa ja Ceutassa toimineeseen jihadistisoluun. Myös Chikarin vaimo pidätettiin kuulusteluja varten, mutta hänet on jo vapautettu.

Chikar ja Termanini lähettivät ISIS-univormuja Lähi-itään humanitaarisena apuna. Chikar myös etsi toiminnalle rahoitusta liikemiehen, Concentainan moskeijan puheenjohtajan ja Concentainan islamilaisen yhteisön sihteerin rooleissa.

Syytteisiin sisältyy myös epäily syyrialaisten museoiden historiallisten esineiden salakuljetuksesta tarkoituksena hankkia rahaa ISIS-järjestölle.

Asepukubisnes paljastui vuonna 2016, kun Espanjan poliisi takavarikoi kolme Turkkiin matkalla ollutta konttia, jotka sisälsivät 10 tonnia ISIS-järjestölle tarkoitettuja univormuja.

  • 153
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset