Eurooppa Rikos

ISIS-terroristit valtaavat Pariisin uudella videolla

Kuvakaappaus ISIS / Youtube
ISIS-terroristijärjestö on julkaissut uuden videon internetissä, jossa näytetään hyökkäyksiä Pariisiin, Lontooseen ja Washingtoniin.  Videon tarkoitukseksi arvellaan viimeistenkin kannattajien mobilisoiminen.

Videon julkaissut Al-Abd Al-Faqir -ryhmä on kommentoinut filmiä: ”Filmi ISIS-joukkojen invaasiosta tärkeisiin pääkaupunkeihin….tulevaisuudessa, inshallah (jos se on Allahin tahto)”.

Filmissä terroristijoukot lähestyvät Pariisia ja tuhoavat ranskalaisen lentokoneen. Kaksi sotilasta, jotka yrittävät paeta, teloitetaan niskalaukauksella. Filmin pätkä loppuu Eiffel-tornin tuhoamiseen.

Tämä filmin pätkä on neljäs samaan sarjaan kuuluvista propagandafilmeistä. Kohtausten kuvauspaikka jää epäselväksi, mutta aivan kaikkea ISIS-terroristit eivät ole tehneet itse. Esimerkiksi Eiffel-tornin tuhoaminen on Hollywood-filmistä G.I. Joe: The Rise of Cobra. Filmissä luvataan ”Hesba-miesten levittäytyvän Euroopan kaduille”. Hesba-miehet ovat ISIS-järjestön ”uskontopoliiseja”.

Myös Lontoo ja Washington hyökkäyksen kohteena

Sarjan kolmas osa esitti hyökkäyksiä Lontooseen ja Washingtoniiin. ISIS-joukot valloittivat molemmat pääkaupungit ja räjäyttivät Valkoisen talon ilmaan. Tässäkin videossa käytettiin sumeilematta Hollywood-filmien pätkiä hyväkseen.

Videoiden uskotaan pyrkivän uusien jäsenien värväämiseen sekä innoittamaan vanhoja jäseniä ISIS-joukkojen kokemien takaiskujen jäljiltä, kertoo ISIS-asiantuntija Raphael Gluc.

Lähde: Kronen Zeitung

  • 103
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset