Muu maailma

Islam-asiantuntija: Ramadanin aikana saa meikata

Kuva Pixabay.

Entisen marokkolaisen salafistimuslimin mukaan meikkaaminen ja parfyymien käyttö ei riko Ramadania.

Muslimien pyhä kuukausi Ramadan rajoittaa heidän elämäänsä monin tavoin. Esimerkiksi syödä ja juoda saa vain auringonlaskun ja -nousun välisenä aikana.

Entinen marokkolainen ääri-islamia edustava salafisti Mohammed Abdelouahab Rafiqi sanoo, että kosmetiikka, parfyymit ja hammastahna eivät ole kieltolistalla. Asiasta kertoo Morocco World News.

Rafiqin mukaan saniteetti- ja kauneustuotteet ovat poikkeus Ramadanin aikaisissa kieltäytymisissä. Hän sanoo, että jos muslimit kieltäytyvät hampaidensa harjaamisesta tai antiperspirantista, he aiheuttavat muille harmia pahanhajuisella hengityksellään ja muilla hajuilla.

Hän painottaa, että erityisesti naisten osalta parfyymit kuuluvat kauneuteen ja eleganssiin. Rafiqi viitaa peitellysti uskonoppineisiin, joiden hän sanoo promotoivan rumuutta ja saastaa pyhän kuukauden aikana, jonka tulisi olla vahvojen sosiaalisten suhteiden eikä toisille harmin aiheuttamisen symboli.

– Ainoastaan ruoka, juoma ja seksi loukkaavat paastoa, hän muistuttaa ja jatkaa, että päivittäinen kanssakäyminen ei onnistu, jos kanssaihmiset inhottavat.

Paikallinen salafisti-jihadisti Mohammed Fizazi ei sulata Rafiqin puheita. Hän painottaa, että naisten ei tulisi mennä Ramadanin aikana ulos parfyymeillä ruiskittuna ja paklattuna, vaan jättää nämä aineet Ramadanin aikana rauhaan, puhtaasti sen vuoksi, että näin on tarkoitettu.

  • 233
    Shares

Liity kannattajajäseneksi