Eurooppa Politiikka

Islam-kriitikko arvostelee naispoliitikkoja

Seyran ates. Kuva Müjgan Arpat / Wikimedia Commons / public domain.

Maahanmuuttajataustainen islam-kriitikko Seyran Ates arvostelee johtavia poliitikkoja poliittisen islamin aiheuttaman vaaran vähättelystä. Islamia liberalisoimaan pyrkivä kriitikko joutuu elämään ympärivuorokautisessa poliisisuojelussa.

Berliinissä toimiva asianajaja Seyran Ates arvostelee CDU:n johtavia naispoliitikkoja poliittisen islamin vaaran vähättelystä. Hänen kritiikkinsä kohteina ovat erityisesti liittokansleri Angela Merkel, EU-komission juuri nimetty puheenjohtaja Ursula von der Leyen sekä tämän tilalle puolustusministeriksi noussut CDU:n tuore puheenjohtaja Annegret Kramp-Karrenbauer. Augsburger Allgemeinen haastattelussa Ates sanoo, etteivät nämä ota Muslimiveljeskunnan kaltaisten ryhmien uhkaa todesta.

Saksalaisten itseinho

Junge Freiheit kertoo Atesin moittineen saksalaisten harrastamaa itseinhoa, kun ollaan tekemisissä muiden kulttuurien kanssa. Hän syytti niin kutsuttua 68-sukupolvea islamismin ymmärtämisestä tänä päivänä. Vieraskoreus ja saksalaisuuden vihaaminen ei ole lainkaan tarpeen. Jotkut ylistävät islamistista identiteettiä ja halveksivat saksalaista.

Pienetkin tyttölapset nähdään seksuaaliobjekteina, minkä vuoksi heidän täytyy verhoutua miesten katseilta.

Ates muutti kuusivuotiaana Berliinin vanhempiensa luokse 50 vuotta sitten. Hän moittii vasemmistopuoluetta ja vihreitä siitä, etteivät nämä arvostele islamin naisilta vaatimaa pukeutumiskoodia. Se halventaa naisia ja tyttöjä. Pienetkin tyttölapset nähdään seksuaaliobjekteina, minkä vuoksi heidän täytyy verhoutua miesten katseilta.

Islam-kriitikko ympärivuorokautisessa poliisisuojeluksessa

Asianajaja, kirjailija ja naisaktivisti Seyran Ates on turkkilaisen äidin ja kurdi-isän tytär. Hänen erikoisalaansa ovat rikosoikeus ja perheoikeus. Hän on joutunut toistuvien uhkausten, jopa murhauhkausten kohteeksi niin asianajajan toimensa kuin aktivisminsa vuoksi. Vuonna 1984 palkkamurhaaja ampui hänen asiakkaansa ja vahingoitti myös häntä hengenvaarallisesti. Tekijä ei koskaan saanut tuomiota ja elelee tänäkin päivänä Berliinin Kreuzbergissä.

Myöhemmin Ates joutui jättämään asianajotoimensa väliaikaisesti uhkausten vuoksi. Tämä toistui vuosina 2006 ja 2009. Jo tuolloin Ates oli Saksan turkkilaisen islam-konferenssin jäsen. Hän myös osallistui Saksan liittohallituksen vuosittaisiin integraatio -konferensseihin.

Ates ideoi ja oli mukana perustamassa liberaaliin islamiin perustuvaa moskeijaa Berliiniin. Suuntaus on ottanut ohjelmakseen sekularisaation eli maallisen ja hengellisen vallan erottamisen. Asiaan kuuluu Koraanin tulkinta nykyajassa, muun muassa naisten aseman kannalta. Moskeija avautui kesäkuussa 2017 ja se toimii Johanniskirchen lisärakennuksessa Berliinin Moabitin kaupunginosassa, Tiergartenin pohjoispuolella.

Seyran Ates itse on ympärivuorokautisessa poliisisuojeluksessa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit