Eurooppa

Islamilainen valtio suunnittelee kostoiskuja Muhammedin karikatyyrien vuoksi

Berliinin islamistinen terrori-isku vuonna 2016. Kuva Andreas Trojak / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Poliisivoimat Euroopassa joutuvat olemaan joulun aikaan erityisen valppaana islamilaisen terrorismin uhan vuoksi.

Terroristijärjestö Al-Qaidan perustajajäsen ja sittemmin Britannian MI6-tiedustelupalvelulle työskennellyt Aimen Dean kertoi kansainvälisellä turvallisuusviikolla pitämässään esitelmässä, että Libyan ja Syyrian islamistien hallitsemissa osissa toimiva islamilainen valtio (ISIS) valmistelee Eurooppaan kohdistuvia terrori-iskuja. Kostoiskuja islaminuskoisten profeetta Muhammedia esittävien karikatyyrien vuoksi koordinoi Abu Omar al-Shishani. Iskuja voidaan odottaa joulun aikana.

Al-Shishanin arveltiin kuolleen Yhdysvaltojen ilmaiskussa vuonna 2016, mutta nyt hänen uskotaan olevan elossa ja koordinoivan ISIS-järjestön toimintaa Syyriassa. Dean uskoo, että Euroopassa tulee olla varuillaan Pohjois-Syyriasta ja Libyasta suuntautuvan terrorin vuoksi.

– Hänet tuntevien ihmisten mukaan on syytä pelätä, että hän suunnittelee profeetta Muhammedin karikatyyrien vuoksi kostoa joulun aikoihin Saksassa, Britanniassa, Ranskassa ja muualla, Dean sanoi.

Deanin mukaan islamistit lähetetään Pohjois-Afrikasta Välimeren yli Turkkiin ja sieltä edemmäs Länteen. Islamistien matkaamista terrori-iskuihin edesauttaa joulun vuoksi poistetut matkustusrajoitukset, jotka oli asetettu koronapandemian vuoksi.

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit