Kotimaa Rikos

Islamilaisessa avioliitossa elelevä somalipariskunta oikeudessa – mies varasti naisen identiteetin ja rahat

Kuva Hezzu / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Somalimies nosti naisen verkkopankkitunnuksilla rahaa ja otti tämän identiteetillä pikavippejä. Rahat mies käytti pelaamiseen.

Etelä-Suomessa oleileva somalipariskunta eleli islamilaisessa avioliitossa – vaikka heillä oli yhteisiä lapsia, he asuivat eri osoitteissa.

Perheen raha-asioita hoiteli mies, ja siksi somalinainen ei ollut piilottanut mieheltä omia verkkopankkitunnuksiaan. Nainen myös luotti mieheen, joka antoi naiselle vain 250-300 euroa ruokarahaa kuussa

Islamilainen avioliitto alkoi rakoilemaan kun kävi ilmi, että somalimies oli nostanut rahaa itselleen naisen verkkopankkitunnuksilla sekä ottanut naisen identiteetillä pikavipin. Kaiken lisäksi mies oli tuhlannut rahat.

Kun naiselle pikavippiyhtiöstä tullut lasku erääntyi, ilmi tuli myös miehen maksukyvyttömyys. Tällöin somalinaisen perhe tuli apuun ja keräsi 1500 euroa, jotka siirrettiin somalimiehen tilille vippien takaisinmaksua varten.

Pian naiselle tuli kuitenkin uusi lasku, jolloin ilmeni, että vippejä olikin otettu useasta yhtiöstä kaikkiaan yli 8500 euron edestä.

Nyt somalinainen sai tarpeekseen ja teki rikosilmoituksen.

Oikeudenkäynnissä somalimies väitti, että pikavipit oli otettu naisen suostumuksella. Rahat oli ohjattu miehen tilille, koska nainen pelkäsi, että positiivinen rahaliikenne vaikuttaisi Kelan tukiin. Rikosilmoitus oli tehty vain siksi, että nainen luuli siten saavansa luottokelpoisuuden takaisin.

Oikeudessa vahvistui käsitys, että somalimies oli käyttänyt pikavipit rahapelien pelaamiseen vaikka väittikin pelattujen rahojen olleen hänen omiaan. 1500 euron tilillepanokin oli miehen mukaan veikkausvoitto eikä naisen perheen keräämä raha vippien takaisinmaksua varten.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus uskoi asiassa somalinaista, jonka väitteitä tukivat erilaiset kirjalliset todisteet. Miestä syytettiin maksuvälinepetoksesta sekä identiteettivarkaudesta, joista käräjäoikeus antoi somalimiehelle 5 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Oikeuden päätöksen mukaan somalimies joutuu korvaamaan naisen oikeudenkäyntikulut 412 euroa, mutta miehen omat oikeudenkäyntikulut 1091 euroa jäävät valtion vahingoksi somalimiehen taloudellisten olosuhteiden vuoksi.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio.

  • 623
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset