Muu maailma

Islamilaisissa terrori-iskuissa menehtyi yhden viikon aikana 350 ja loukkaantui 889 ihmistä

Barcelona 2017 terrori-iskun jälkeen. Kuva Jikatu / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Ainoastaan yhden viikon aikana maailmalla menehtyi 32 islamilaisessa terrori-iskussa 350 ihmistä. Loukkaantuneita oli 889.

The Religion of Peace -sivusto on listannut kaikki Yhdysvaltoihin kohdistuneen 9/11 -terrori-iskun jälkeen tapahtuneet islamilaiset terrori-iskut, joita on sivuston mukaan tähän päivään mennessä kaikkiaan 34 919. Uhrien lukumäärä lasketaan sadoissa tuhansissa.

Sivuston mukaan maaliskuun aikana islamilaisia terrori-iskuja oli 23 maassa kaikkiaan 132, joissa menehtyi yhteensä 729 ja loukkaantui 776 ihmistä.

Sri Lankan järkyttävä islamilaisen järjestön suorittama terrori-iskujen sarja on vienyt nyt sivuston tilastot aivan uusiin lukemiin.

Pelkästään 20-26. huhtikuuta välisenä aikana – yhden viikon aikana – islamilaisia terrori-iskuja suoritettiin 11 maassa kaikkiaan 32, joissa menehtyi 350 ja loukkaantui 889 ihmistä.

Sri Lankassa tapahtuneiden yli 250 kuolonuhria ja 450 haavoittunutta vaatineiden pommi-iskujen takana oli ääri-islamilainen Sri Lankan National Thowheed Jama’ath -järjestö. Järjestöön kuuluu myös Syyriasta palanneita jihadisteja.

The Religion of Peace -sivusto ottaa tilastoihinsa mukaan kansainvälisestä mediasta tapaukset, joiden voidaan riittävällä varmuudella katsoa johtuvan uskonnollisista syistä. Islamin tulee liittyä tapauksiin, mutta sen ei tarvitse olla ainoa syy.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa