Muu maailma

Islamilaisissa terrori-iskuissa menehtyi yhden viikon aikana 350 ja loukkaantui 889 ihmistä

Barcelona 2017 terrori-iskun jälkeen. Kuva Jikatu / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Ainoastaan yhden viikon aikana maailmalla menehtyi 32 islamilaisessa terrori-iskussa 350 ihmistä. Loukkaantuneita oli 889.

The Religion of Peace -sivusto on listannut kaikki Yhdysvaltoihin kohdistuneen 9/11 -terrori-iskun jälkeen tapahtuneet islamilaiset terrori-iskut, joita on sivuston mukaan tähän päivään mennessä kaikkiaan 34 919. Uhrien lukumäärä lasketaan sadoissa tuhansissa.

Sivuston mukaan maaliskuun aikana islamilaisia terrori-iskuja oli 23 maassa kaikkiaan 132, joissa menehtyi yhteensä 729 ja loukkaantui 776 ihmistä.

Sri Lankan järkyttävä islamilaisen järjestön suorittama terrori-iskujen sarja on vienyt nyt sivuston tilastot aivan uusiin lukemiin.

Pelkästään 20-26. huhtikuuta välisenä aikana – yhden viikon aikana – islamilaisia terrori-iskuja suoritettiin 11 maassa kaikkiaan 32, joissa menehtyi 350 ja loukkaantui 889 ihmistä.

Sri Lankassa tapahtuneiden yli 250 kuolonuhria ja 450 haavoittunutta vaatineiden pommi-iskujen takana oli ääri-islamilainen Sri Lankan National Thowheed Jama’ath -järjestö. Järjestöön kuuluu myös Syyriasta palanneita jihadisteja.

The Religion of Peace -sivusto ottaa tilastoihinsa mukaan kansainvälisestä mediasta tapaukset, joiden voidaan riittävällä varmuudella katsoa johtuvan uskonnollisista syistä. Islamin tulee liittyä tapauksiin, mutta sen ei tarvitse olla ainoa syy.

  • 2.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi