Eurooppa

Islamilaista halal-ruokaa saavien vankien määrä kasvaa Ruotsissa

Kuva Shutterstock.

Noin neljänneksellä Ruotsin vangeista on erityisruokavalio uskonnollisista syistä.

Ruotsin 5210 vangista 1317 eli noin neljäsosalla on mukautettu ruokavalio ”uskonnollisista syistä”.

– Niille vangeille, jotka uskonnollisista syistä eivät syö tietyntyyppistä eläinperäistä tuotetta, normaalia ruokavaliota on mukautettava. Esimerkkinä tästä ovat vangit, jotka ilmoittavat, että he eivät syö sianlihaa, jolloin heille annetaan vaihtoehto,  Ruotsin vankeinhoitolaitos kirjoittaa sisäisissä säännöissään.

Samaan aikaan vain 194 vankia nauttii kasvisruokavaliosta.

Lähde Fria Tider.

Tilaa
Ilmoita
guest
19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Minuhe Kerettiläinen

Tulipas mieleeni, että kuvituskuvan tyttelin hymy saattaa hyytyä, kun on pakkonaitettu partaukolle.

176-167

Taisin Youtubesta joskus nähdä ananaksien piilokameravideon, missä jollekin ananakselle vakuuteltiin että oli syönyt falafel-nötkötin sijaan porsaan perää. Ai kun ananas oli tuimana ja muut ananakset nauroivat itseään tärviölle. On se niin rankka aihe heille. Tiedä sitäkään, että jos vitsi olisi jatkunut pidempään, olisi video varmasti loukannut Youtuben yhteisönormeja raa’alla väkivallalla…

John Quiman

Tarkoittaa, että neljännes on muslimeita. Ranskassa on jo muistaakseni yli puolet vangeista muslimeja.

Eka Kettunen

Halal ruoan mässyttäjien suhteellinen osuus rikollisista näyttää olevan moninkertainen verrattuna normiruokaa nauttiviin.

Tero

Järkevää olisi tarjota vain tavanomaista lihaa ja tavanomaisina kellonaikoina. Mikäli ei käy, ei tarvitse syödä.

Kaino-Vieno Huttunen

Sianlihan ja ei-halal-teurastetun lihan syönnistä voi puhdistautua jonkun imaamin antamin neuvoin. Ikävä kyllä imaameja on nykyisin jokaisessa kaupunginosassa jopa useampia, joten vankilasta puolen vuoden raiskaustuomion lusittua niiden ei tarvitse lentää edes kotimaahan puhdistumaan.

Noista kasvissyöjistä tuli kyllä mieleen, että vangeissa on paljon myös vihreiden äänestäjiä.

Hätätila tai väärinymmärrys

Ramadanin aikoihin Suomen vankiloissa henkilökunta on jäänyt ylitöihin tarjoamaan yökattausta. Toinen vaihtoehto on ollut, että henkilökunta tekee mieleisiä ruokia valmiiksi ja kunniavieraat sitten syövät yöt ihan omin nokkineen. Unikin maistuu paremmin Abdin kyljessä, kun on vatsa täynnä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Hätätila tai väärinymmärrys
Kuka maksaa ..

On kurituslaitos menettänyt merkityksensä, jos ”asiakkaiden” pillien mukaan tanssahdellaan. Kyllä kiertää viestit ympäri tulomaita että, tossa raiskasin natiivin ja pistivät tämmöseen laitokseen jossa kaiken muun mukavan päälle sain lisää vinkkejä ja verkostoiduin hienosti mattojen palvomis paikassa.

Ilkka Forsten

Mitähän jos laitetaan kaikille se ” erikoisruokavalio ” eli sianlihaa säilykepurkissa ja ei ole syöntipakkoa.. Tämä on niin saat****n suurta idiotismia jopa ruotsilta ettei historia tunne toista yhtä typerää ajajaksoa.

Kata

Niin totta!Varmaan liina käsivarrella kysytään mitä saisi tänään olla.
Onkohan ihan lammastarhaKIN… 😎

Minuhe Kerettiläinen

Sopisi olla, koska halal-veijareilla kun on muitakin tarpeita, joita lampaat voivat tyydyttää…

Ilkka Forsten

Lammas on monikäyttöinen tekele. Siitä saa villaa, villasta saa kehrättyä lankaa ja langasta saa virkattua vi****un, ja vietyä monikulttuurista asiaa eteenpäin voimaantuessaan kun virkkaa vi****un joka ei todellisuudessa vie mitään mihinkään, mutta voimaannuttaa henkisesti heikot luulemaan että jotain liikahti eteenpäin.

Olen kuitenkin törmännyt mysteeriin koskien lammasta. Mehän tiedämme vaikka kaikki ei tiedä että me tiedämme, kuinka villapaita kutistuu sateessa. Vaikka se olisi selvitetty mysteeri, kuten tiedämme, emme ole vieläkään saaneet vastausta siihen miksi lampaat ei kutistu pellolla kun sataa ?

Kata

😀

Minuhe Kerettiläinen

Lampaan jauhelihasta voi myös vähällä vaivalla puuhailla kepappia. Ei tarvi rahoittaa karvaniekkojen bisneksiä.

Masa

En tajua miksi noiden toiveita kuunnellaan. Itse tarjoilisin muslimeille tieliikenteessä kuolleista eläimistä valmistettua laardikeittoa.

Sude

Miks?

Ilkka Mänttäri

Pikaisesti vaan kotimaahan, sieltä löytyy erikoisaterioita erikoisille uskonnoille.

Kata

Niin miksi näitä lällytellään?JOS ei maistu ei maistu ja nuppi kiinni!Ei yhtään puurokenraalia enää minnekään.
Tätä paapomista ei vain tajua!

Ilkka Mänttäri

Oikein. Jos vankiloissa on ruoka-ajat niin ne sitten ovat. Aivan älytöntä että henkilökunta jää sinne tekemään erikoiskattauksia. Ei järjen hiventä. Tuo röyhkeys on sitä luokkaa että siihen ei vieläkään ole täällä totuttu.Ihme.