Eurooppa Kulttuuri

Islamilaista rukouskutsua kovaäänisillä saatetaan kuulla kohta koko Ruotsissa

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Växjön muslimit ovat saaneet poliisilta luvan kaiuttaa islamilaista rukouskutsua joka perjantai. Käytäntö saattaa levitä muuallekin Ruotsiin.

Kansalainen kertoi helmikuussa, että ruotsalaisen Växjön muslimit hakivat aiemmin keväällä lupaa kaiuttaa rukouskutsua kovaäänisillä. Muslimit väittivät, että se parantaisi muslimiyhteisön arvostusta sekä auttaisi muslimien integroitumisessa yhteiskuntaan.

Paikallinen imaami Ismail Abu Helal sanoi tuolloin, että ulkona kaikuvalla rukouskutsulla olisi kaupunkiin positiivinen vaikutus ja se auttaisi muslimeja integroitumaan Arabyn alueella, missä jo vuonna 2008 noin 58% asukkaista oli ulkomaalaistaustaisia.

Växjössä kuullaan nyt islamilaista rukouskutsua kovaäänisillä joka perjantai

Dagen.se kertoo, että poliisi tiedotti tiistaina hyväksyneensä Växjön muslimien hakemuksen. Lupapäätöksen mukaan muslimit saavat kaiuttaa rukouskutsua kovaäänisillä paikallisen moskeijan ulkopuolella joka perjantai.

”Haluamme kaiuttaa useammissa paikoissa”

Nyt muslimien käytäntö saattaa alkaa leviämään kaikkialle Ruotsiin.

Avdi Islami, Växjön muslimiyhteisön tiedottaja sanoi, että hän haluaa muiden moskeijoiden tekevän samoin ja hakevan lupaa rukouskutsun kaiuttamiseen. Näin muslimien sanoma voidaan kuulla yli koko maan.

– Haluamme kaiuttaa useammissa paikoissa. On paljon muslimeja jotka ovat Ruotsin kansalaisia ja heillä on samat oikeudet kuin muillakin, Islami selvittää.

Hänen mukaansa ruotsalaisten tulee kunnioittaa ihmisiä ”joilla on toisenlainen sanoma”.

Nykyään Ruotsissa islamilaista rukouskutsua voi kuulla kovaäänisillä kaiutettuna kolmessa paikassa – Karlskronassa, Fittjassa ja nyt Växjössä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit