Muu maailma

Islamilaista tasa-arvoa – Indonesiassa sharia-lakia panevat täytäntöön nyt myös naiset

Kuva Shutterstock.

Achen provinsissa Indonesiassa toteutetaan sharia-lakia tasa-arvoisesti. Kun tuomion saanut on nainen, kahdeksasta naispuolisesta sharia-poliisista koostuva ryhmä kokoontuu antamaan sharia-lain mukaisen rangaistuksen.

Rangaistavana ollut naimaton nainen on löydetty hotellihuoneesta miehen kanssa. Naamioitu naispuolinen sharia-poliisi antaa tuomitulle sharia-lain mukaiset raipaniskut.

– Minusta hän teki hyvää työtä. Tekniikka oli tyydyttävällä tasolla, sharia-poliisin päällikkö Zakwan toteaa tyytyväisenä. Hän kertoo, että naiset ovat saaneet koulutuksen, jotta he selviytyvät työstään fyysisesti ja teknisesti.

Salaisuus piilee siinä, kuinka ihminen saadaan ylittämään henkinen kynnys, joka nousee eteen toista ihmistä ruoskittaessa.

– Heihin iskostetaan heidän roolinsa. He eivät saa sääliä niitä, jotka ovat rikkoneet Allahin lakeja, sharia-poliisin päällikkö toteaa.

Naisia on ollut hieman hankala rekrytoida sharia-poliisiin, ja osaston kokoaminen on kestänyt vuosia. Aiemmin yksinomaan miehistä koostuva sharia-poliisin osasto toteutti islamin lakien mukaiset rangaistukset.

Naiset joutuvat yhä useammin syytetyiksi moraalirikoksista, jotka kattavat laajan skaalan alkaen naimisiin menemisestä jatkuen vääräuskoisuuteen, alkoholin nauttimiseen sekä uhkapeliin osallistumiseen. Osa moraalirikoksista saa kimmokkeen internetistä, missä kovin monet asiat ovat vastoin islamilaista sharia-lakia.

  • 596
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset