Kulttuuri

Islamin haaste – uutuusteos antaa eväitä islamin kohtaamiseen

Kuvat US Department of State / public domain; Perussanoma.

Muslimien massiivinen maahanmuutto vaikuttaa länsimaisiin yhteiskuntiin yhä enemmän. Miljoonien vieraasta kulttuurista tulleiden ihmisten asuttaminen ja erilaisten arvojen yhteensovittaminen asettavat haasteita, joista meidän tulee olla selvillä.

Martti Ahvenainen käy läpi islamin luonnetta sen omista pyhistä teksteistä käsin uudessa kirjassaan Islamin haaste. Ahvenainen on asunut vajaan vuoden Marokossa ja vieraillut useita kertoja islamilaisissa maissa. Hän on usean vuoden ajan tutkinut islamia.

Kirjassaan Ahvenainen tuo esiin näkökulmia islamista, joita useimmat länsimaalaiset eivät tunne. Kirja valottaa myös islamin toimintatapoja ja pyrkimyksiä länsimaissa.

– Yksi kirjan tavoite on varoittaa suomalaisia päättäjiä avaamasta ovia islamille, kertoo Martti Ahvenainen.

Hän muistuttaa, että islamin leviämisen pääväylä kaikkialla lännessä on maahanmuutto.

Islamin oppia ja päämääriä ei tunneta

Muslimioppineet tietävät, etteivät länsimaalaiset hyväksyisi koraanissa opetettavaa ja muslimimaissa harjoitettavaa islamia sellaisenaan. Siksi ideologinen propaganda muodostaa keskeisen osan jihadia. Islamia esitellään tiedettä, monikulttuurisuutta ja kansojen veljeyttä edistävänä uskontona. Näistä ihanteellisista tavoitteista mainitaan aina, kun muslimeja haastatellaan mediassa. Sisällissotien, köyhyyden, lukutaidottomuuden ja työttömyyden ei sanota koskaan johtuvan islamista, vaan länsimaiden asenteesta muslimeja kohtaan, Ahvenainen kirjoittaa kirjassaan.

Länsimaat ovat Ahvenaisen mukaan varustautuneet heikosti tai eivät lainkaan islamin varalle. Sen oppeja ja päämääriä ei tunneta.

– Suomalaisten tulisi erityisesti ymmärtää, että islam on juuriltaan ja olemukseltaan antikristillinen, poliittinen ja militaristinen lähetysuskonto, jonka päämääränä on valloittaa Suomi islamille, Ahvenainen sanoo.

Hän pohtii kirjassaan myös sitä, miksi islam saa jalansijaa lännessä. Suomessakin joukko ihmisiä kääntyy muslimiksi vuosittain.

Toinen syy islamin leviämiseen lännessä on Ahvenaisen mukaan se, ettei tiedetä, mitä islam oikeasti on.

Länsimaalaisella nimikristityllä on yleensä heikko käsitys kristinuskosta. Vielä heikompi tieto hänellä on islamista sellaisena kuin se esitetään islamin peruskirjoissa. Se islam, jota harjoitetaan islamilaisissa maissa, on aivan eri islam kuin se, joka lännessä nähdään.

Ahvenainen ottaa kirjassaan myös kantaa siihen, miten kirkkojen ja seurakuntien tulisi suhtautua muslimeihin ja islamiin uskontona.

– On aina muistettava erottaa ideologia ja yksilöt toisistaan. Vaikka torjumme islamin opit, emme saa vihata muslimeja ihmisinä.

Islamin haaste esittää realistisen kuvan islamista antaen niin kristityille kuin politiikoillekin eväitä islamin kohtaamiseen.

Tilaa
Ilmoita
guest
31 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jak-C

”Yksittäiset muslimit saattavat toki osoittaa loistavia ominaisuuksia, mutta tämän uskonnon vaikutus halvaannuttaa sen seuraajien sosiaalisen kehityksen. Maailmassa ei ole voimakkaampaa taannuttavaa voimaa. Muhamettilaisuus on taistelunhaluinen ja käännytystä harjoittava uskonto, joka on kaikkea muuta kuin kuolemaisillaan. Se on jo levinnyt kautta Keski-Afrikan tuottaen pelottomia taistelijoita joka askelmallaan. Ja jos kristinuskoa eivät suojelisi tieteen vahvat käsivarret tieteen, jota vastaan se oli turhaan taistellut modernin Euroopan sivilisaatio saattaisi romahtaa, samoin kuin romahti muinaisen Rooman sivilisaatio.”
Winston Churchill
Ei ole kahta eri ’slamistia .. kaikilla heillä on lopullinen päämäärä globaali khalifaatti.

John Quiman

Gaddaf jo sanoi aikaa sitten, että muslimit ottavat Euroopan lisääntymällä Euroopassa ampumatta laukaustakaan.

Poliitikot Euroopassa ovat ikään kuin ne eivät olisi tajunneet tätä. Vai olisiko niin, että ne tajuavat ja haluavat edistää sen tapahtumista, kuka mitäkin uskoen hyötyvänsä siitä.

Andrus

Islam ja myös muslimit täytyy torjua yhtenä kokonaisuutena, koska niiden irrottaminen ei ole mahdollista. Liian viisasta ei kannata olla näiden edessä ja nämä tulee pysäyttää ilman pää olkapää peppu leikkejä rinta rottingilla.

Peter Kreisler

Juuri näin Andrus, hyvää tarkoittava inhimillisyys on lähes aina tuottanut vain tuhoa ja väkivaltaa. Kun väkivaltaisessa järjestelmässä tai uskonnossa nähdään inhimillisiä yksilöitä tai jopa ns. ”uhreja”, ollaan harhateillä. Usein nämä uskonnot ja järjestelmät käyttävät yksilöitä myötätunnon saamiseksi, mutta kyseessä on harhautus ja taktikointi.

monarkisti

Olen lukenut Ahvenaisen aiemman kirjan ”Islam Raamatun valossa”, jossa hän käsittelee muhamettilaisuutta kristinuskon näkökulmasta. Hän lienee Suomen johtavia islam-asiantuntijoita olematta itse muslimi, joten kertoo kaunistelemattoman totuuden.

Ilkka Forsten

Mielestäni ihan kaunistelemattoman totuuden kyllä kuulee niiltä rohkeilta musliminaisilta, jotka ovat avautuneet länsimaissa sanomaan mitä islam on. He ovat eläneet siinä ympäristössä, joutuneet olemaan nyrkin ja hellan väliin tungettu kameliakin halvempi olento, ja ihan täyden mielivallan uhreja.

Sekin kertoo jotain heidän kyvystään paljastaa islamin syvintä olemusta, kun ne aina äänessä olevat feministit länsimaissa ei voi suvaita heidän sanojaan. Vai oletteko kuulleet että yksikään feminismiin liitetty ryhmä olisi ollut puolustamassa heitä ?

” Lutuisen ” Alin tuhannen ja yhden ” työn ” tarinat uppoaa kuin kuuma veitsi voihin, ja sitä ei saa uhmata eikä epäillä vaikka epäilijänä olisi islamilaisesta kulttuurista tullut nainen. Onko feministit kuuroja vai sokeita ? Ei. He ovat vihersosialisteja johon liittyy kaksi edellä mainittua asiaa itsestään selvyytenä.

Kaino-Vieno Huttunen

Kaikki tiivistyy sanaan ”vääräuskoinen”. Länsimainen ihminen ei tätä tajua, koska hän ei ole uskovainen tai on uskonnolliselta näkemykseltään liberaali. Vaikka ajatus siitä, että länsimainen ihminen on etuoikeutettu, on pääasiassa vasemmiston luoma psykologinen ase, osuu se osittain oikeaan. Meillä on taipumus pitää rationalismia ja liberalismia parempana kuin primitiivistä islamia. Samalla me kuvittelemme, että kun muslimimaahanmuuttaja pääsee osaksi länsimaista elämäntapaa hän tajuaa sen paremmuuden automaattisesti ja hylkää aiemmat tapansa. Tätä tukisi myös se, että kelpaavathan tulijoille myös länsimaiset kulutushyödykkeet, älypuhelimet, autot, tietokoneet jne. Näin ei kuitenkaan ole, jopa ne selitetään Allahin antamiksi lahjoiksi.

John Quiman

Että länsimainen olisi etuoikeutettu, perustuu aika tyhjään, eikä se ole edes väitteen keksijöiden mielestä totta, vaan silkka poliittinen iskulause.

Kaikki ovat tällä planeetalla olleet samoilla ehdoilla. Kenellekään ei ole annettu etuoikeuksia jonkin mystisen tahon suomana.

Islaminuskoiset ovat aikoinaan valloittaneet puoli Eurooppaa ja pitäneet valtaa. Ne lyötiin lopulta pitkän ajan kuluttua takaisin. Propagandanikkarit syyllistävät eurooppalaisia siitä takaisin lyömisestä, mutta eivät islaminuskoisia valloittamisesta. Sama perusidea noilla kuin aikoinaan oli mm. Suomen kommunisteilla: tekipä NL mitä vaan, se on hyvä ja teki länsi mitä vaan, se on paha.

Lännen menestys perustuu siihen mihin muidenkin: oma työ ja oma ajatustapa. Mitä nyt ovat kuka milloinkin valloitelleet toisiaan, on ollut historiassa tapana ja sitä ovat kaikki tehneet rahkeidensa rajoissa. Vihervassujen kulttuurimarxistinen oppi syyllistää vain valkoisia, koska se sopii heidän agendaansa. Se on osa kulttuurimarxistisen ideologian pyrkimystä valloittaa maailma. Samalla sillä tavoitellaan eurooppalaisperäisten hävittämiseen siten, että koko Eurooppa on sekarotuinen ja sekakulttuurinen kimara, jota on helppo hallita totalitarismin nimissä.

Rivisuvakki ei tiedä tuosta mitään, koska hän on jonkin kapean tiedon varassa toimiva hyväuskoinen hölmö, joka uskoo parantavansa maailmaa. Hän ei tiedä olevansa suuren valheen asialla yhtenä pienenä kauniiseen pakettiin puettuna valheena.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Reikä otsassa poistaa hyväuskoisuuden hölmöstäkin.

John Quiman

Noin mitä luultavimmin on. En tosin ole kokeillut. Ehkä se saattaa senkin jälkeen levittää tautiaan, jos sen lähelle menee.

Ilkka Forsten

Rationaalisuus ja miksipä ei se liberalismikin on kyllä parempia tekeleitä kuin islam. Valkoinen ei ole etuoikeutettu millään tavalla. Emme me synny mihinkään itsestään hyvää huokuvaan yhteisöön vaan yhteisöön, jossa työnteko ja ymmärrys sen merkityksestä tajutaan jo varhain. Se että olemme hieman liikaa työorientoituneita on mielestäni parempi vaihtoehto kuin se että vain odotamme hyvää tulevaksi.

Nykynuorisolla on tosin muslimien ongelma, eli kaikki kuvitellaan itsestään syntyneeksi johon on oikeus ilman mitään velvollisuutta. Kaikki mitä esimerkiksi ” keloapinat ” mukanaan rahtaa, on jonkun työn tulosta, silloinkin kun se on made in China. Pitääkö kaiken olla made in china, se on oma kysymyksensä johon vastaan ettei pitäisi, sillä läntinen maailma pyöri jo ennen sitä vaihetta kun kaikki työt hinattiin kinuskeille.

Eihän islamin primitiivisyys voi olla mitään kehitystä, jos kaikki mitä heillä on nimikkeellä kulutushyödykkeet, on perua länsimaista. Allah nyt ei ole pask***aan väärti tekijä kenellekään muulle kuin niille jotka sitä kumartavat, ja kun aika menee kumarrellessa jäädään kerta toisensa jälkeen lehdellä soittelemaan. Nehän ei koskaan muuta uskoaan allahiin tai profeetan oppeihin, joten on varmaan perusteltua sanoa että siitä se kenkä kaiken aikaa puristaa. Ei länsimaissakaan tapahtunut mitään edistystä aikana, kun kansaa jallitettiin kirkon toimesta uskomaan saarnoihin ja kumartamaan rovastia kuin jumalaa. Sitä mentiin hattu kourassa ojan pientareelle pää kenossa, kun nähtiin että se lihava lysolinhajuinen ihrasika liperit kaulassa on tien päällä. islam on sitä tänäkin päivänä, ja pysyy sellaisena.

Se että länsimaissa on alettu kunnioittamaan islamia tai muslimien tapoja, on silkkaa hulluutta. Se on yksipuolista suvaitsemista, joka ei oikeasti ole yhtään mitään muuta kuin kyvyttömyyttä ja haluttomuutta sanoa ääneen ettei islam kuulu länteen. Niillä on uskonvapaus siellä mistä ovat lähteneet matkaan, mutta se uskonvapaus ei tarkoita vapautta muuttaa kaikki paikat islamille suotuisaksi. Jos islam olisi uskonto uskontojen joukossa, se olisi aikapäiviä sitten hyväksytty osaksi länsimaita. Nyt se tuodaan pakolla ja sitä pakkoa kutsutaan ihmisoikeudeksi joka on vieläpä jakamaton.

Yksikään ihmisoikeusartikla ei ilmoita että islamilaista tämä tai tuo maa, tee kaikista hartaita muslimeita jne. Se on viherkommunistien keksintöä ja asia mitä ei tule koskaan suvaita. Jos minulta kysytään ketkä täältä pitää karkottaa, niin muslimit ja valkoiset jotka kumartaa heidän uskomuksiaan tai tapojaan… Niin no, itse asiassa en halua karkoittaa ketään, haluan ne pois päiviltä.

timo

Islamin olennaisin tavoite on alistaa koko maailma islamin alle. Kaikki alueet ja kaikki ihmiset. Niin kauan kun on vääräuskoisia eli ei-muslimeita vallitsee sota. Vasta sitten kun kaikki ovat muslimeja voi vallita rauha. Tästä johtaa nimi ”rauhan uskonto”.Islam yrittänyt vallata Eurooppaa sotojen vuosien ajan ja nyt Euroopan päättäjät haluavat päästää islamin valtaamaan Euroopan vapaaehtoisesti. Suorastaan kampanjoivat sen puolesta. Mikä voisi mennä pieleen? Herää kysymys tietävätkö he mitään islamista ja onko se tieto totuudenmukaista vai vääristeltyä.

John Quiman

Poliitikot tuskin juuri tietävät mitä tekevät. He näkevät henkilökohtaisen uraputken ja se on heille heidän työnsä tarkoitus. Se on menestystä ja siitä palkitaan. Heidän pelissään saa kieroilla ja myydä vaikka isoäitinsä heidän ajamiensa tavoitteiden edistämiseksi. Vallan- ja rahanhimo on määräävä. Heikoimmat koettavat jotenkin perustella itselleen, että tekevät jotain hyvää, mutta samassa junassa ovat muiden kanssa, tosin kakkosluokassa. Joukossa on poikkeuksia, mutta hyvin vähän ja sellaiset halutaan leimata populistisiksi vastarannankiiskeiksi tai joiksikin vähemmän älykkäiksi kiukuttelijoiksi.

Jossain taustalla on joukko, joka ohjaa poliitikkoja käyttäen uraputkea, mammonaa ja positiivista julkisuutta houkuttimina kuin juustoa hiirenloukussa. Kun poliitikko on tarpeeksi hyvin satimessa, ei hänellä ole enää muuta tietä ulos ”uraputkeltaan” kuin sen menettäminen. Useimmat valitsevat satimessa pysymisen ja verhojen takana vaikuttavien tahojen sekä erilaisten lobbareiden vallan itseensä. Kaikki eivät ole suorastaan satimessa, mutta eivät rohkene toimia vastoin ulkoista painetta, joka voi raunioittaa heidän uransa.

Anonyymi

Hyvin tiivistetty!

Ilkka Forsten

Ei sitä rauhaa syntyisi silloinkaan vaikka kaikki olisivat muslimeita. Vaikka mentäisiin mihin islamilaiseen valtioon, törmätään heti sukuriitoihin ja siihen ettei kaksi eri tavalla asiaan suhtautuvaa ryhmää voi sietää toisiaan.

Masa

Vaikea niitä on olla vihaamatta.

John Quiman

Joidenkin yksilöiden vihaaminen ei auta mitään, eikä se vihattu ole syy, vaan se on islamin uhri. Tosin sellainen islamin uhri on yleensä islamin ase, joten pitää olla varuillaan. Maallistuneemmat muslimit ovat myös islamin miinoja, mutta suutareita.

Viha ei tunteena tuota mitään hyvää, jos se kohdistetaan väärään suuntaan. Se pitää kohdistaa islaminkin kohdalla siihen, mikä pysäyttää islamin ja toteuttaa tavalla, joka toimii mahdollisimman vähällä vaivalla, mutta toimii. Yksi erityisen merkittävä asiaan vaikuttava tekijä on, että esim. suomalaisten tulee vapautua tarjotuista harhakuvista ja nähdä mitä se islam oikeasti on. Suomalaisten tulee ymmärtää, että islamilaisissa maissa on tulevaisuudenkuva Suomenkin tulevasta kulttuurista, jos islam kasvaa suureksi. Ja se kasvaa, jos ei osata laskea kehityksen suunnasta, että mihin se on menossa ja estetä sen kasvua ennakkoon. Ensimmäinen askel on lakkauttaa sen kasvu. Toinen askel on heikentää sitä aina kunnes asiaan kuulumaton elementti lakkaa olemasta.

Anonyymi

Ensi maanantaina lasketaan kuluneeksi 300 vuotta isonvihan loppumisesta. Venäläiset hävittivät 1700-luvun alussa kokonaisia suomalaisia kyliä, varastivat sekä tappoivat ja raiskasivat kymmeniä tuhansia suomalaisia mukaan lukien sotilaat ja orjat, joista naiset ja lapset saattoivat päätyä hyvänä kauppatavarana Venäjälle tai Lähi-idän haaremeihin.

Eikö historiasta mitään opita?

John Quiman

Sinä päivänä, kun oikeauskoiset ovat enemmistö, alkaa aika, jolloin vääräuskoisilla ei ole ihmisoikeuksia, eikä mitään muutakaan, eikä vääräuskoisen päiviltä päästö ole rikos ja vain oikeauskoisilla on oikeuksia.

Sen esiasteena voi nähdä viherfasistien tavat: vääräuskoisilla, siis eri mieltä olevilla, ei ole ihmisoikeuksia, joka sanasta ollaan viemässä oikeuteen ja sanomisia kytätään poliisin voimin. Lisäksi vääräuskoisia vainotaan surutta niin, että työpaikat voivat lähteä ja lasten huostaanotollakin pelotellaan. Vääruskoisten oikeuksia kavennetaan mielin määrin aina, kun vaan on mahdollista.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Tervetuloa kokeilemaan sitä kaventamista.. Tulkaa ihan ovelle asti. Se mihin silloin törmäätte sattuu ihan hel****ti, mutta lopettaa kyllä tarpeen tulla uudelleen.

Ilkka Forsten

Kyllä, noudatetaan EU:n tahtoa ylläpitää Venäjää uhkana vaikka islam sotkee joka paikan.

suomalainen

Itse määrittelen kulttuurimme, sivistyksemme ja yhteiskuntamme täysin ylivertaiseksi muihin valtakulttuureiden maihin nähden. Ylivertaisuus ilmenee mm siinä, ettemme lisäänny holtittomasti ja yli elatuskykymme.
Itsenäistymisestämme ei mennyt kuin parikymmentä vuotta ja meidät haluttiin taas alistaa. 50- ja 60-luvulla kansamme oli köyhä. 70- ja 80- luvuilla olimme hetken ”varakas kansa”, joka tuhoutui 90-luvulla ja sillä tiellä olemme edelleen. Me emme ole mitään muille velkaa!

jääkäri

Kanki-Kaikkonen kehui puolustusvoimien panosta Suomeen lennätettävien afgaanien määrän maksimoinnissa.
Viimeksi kun puolustusvoimat auttoi kehitysmaalaisia Suomeen,saatiin raiskaajia ja kelaveijareita.
Muutaman kuukauden sisällä näemme oliko Afganistanin ilmasilta tuon Torniossa tapahtuneen ”operaatio piccolon”. murheellinen jatko-osa.

Ilkka Mänttäri

Kaikesta näkee että Kaikkonen ei ole täysillä matkassa mutta aika harvahan tuolla on.

John Quiman

Poliitikot eivät itse aja mitään asiaa, vaan he ovat asianajokoneita, joita jotkut toiset käyttävät. He osaavat vain puhua mitä tahansa puppua ajaakseen asiaa, johon heidät on valjastettu. Siitä sitten palkitaan. Joskus harvoin kansa palkitsee olemalla äänestämättä sellaista puppugeneraattoria. Valitettavasti kansa monesti jättää äänestämättä jotakuta, joka voisi olla hyväkin, mutta median avulla on saatu suosio laskuun.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
Kata

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/66528089-ae55-4d3d-aa72-961b88b23a1e
Näissä kankien ym muun sohloilevan porukan kohdilla ei tuomiot merkkaa mutta auta armias kun on ”kiihotus” tuomio tai vanhoja facejuttuja 15 vuoden takaa niin kyllä hampaat louskuttaa viikkokausia.Minusta ”kiihoitus” on naurettava tuomio koska se on niin päälleliimattu tekopyhyydessään.
Naurattaa ja itkettää koska yhteiskunta on niin syvällä kaivossa että!

John Quiman

Tuomio luottamusaseman väärinkäytöstä taitaa olla noissa piireissä suositus. Pääsihän asiakirjaväärentäjä Käteinenkin ihan EU:n korkeisiin virkoihin.

Anonyymi

Moniko on johtanut väkivallantekoihin kiihotettuja kohtaan? Ei yksikään. Sen sijaan ns. suvaitsevaisto kiihottuu, heitäkö tässä onkin loukattu? Naurettavaa porukkaa.

John Quiman

Osa suvaitsevaistosta kiihottuu niin reippaasti odotellessaan kentällä tulijoita, että joutuvat kuivaamaan tuolinsa noustuaan ylös ottamaan vastaan lemmikkejään.

Kata

Kyllä,kaikkien pukusuolien edustajat….

Kata

Täysin samaa mieltä!Niin keksitty syytös kuin olla ja voi,kunhan saadaan tehtailtua syytteitä!
Edelleenkään uskonto ei ole mikään kansanryhmä paitsi valtakunnansyyttäjälle ja vihervasemmistolle.