Eurooppa

Islamin mukana Saksaan saapuu väkivalta

Kuva Shutterstock.

Kolmasosa naisia vastaan kohdistuneesta parisuhdeväkivallasta on ulkomaalaistaustaisten tekemiä, kertoo Saksan perheministeriön raportti. Kyseessä ovat poliisitilastot eli ilmoitetut tapaukset. Islam-asiantuntija sanoo lisääntyneen maahanmuuton myötä myös kulttuurilähtöisen valmiuden väkivaltaan saapuneen Saksaan.

Viime vuonna rekisteröitiin 141 000 ilmoitusta parisuhdeväkivallasta. Niistä 114 000 kohdistui naispuolisiin henkilöihin. Näissä tapauksissa 33 prosentilla tekijöistä ei ollut Saksan kansalaisuutta, kun passittomien osuus väestöstä on 12 prosenttia. Kuinka paljon muista tekijöistä on maahanmuuttotaustaisia, ei ole tiedossa. Saksassa asuvista neljäsosalla on ulkomaalaistausta.

Turkissa syntynyt islam-asiantuntija, sosiologi ja kirjailija Necla Kelek otti kuluneella viikolla esitetyt tilastot lähtökohdaksi kritiikille Saksan maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Hän sanoo, että väkivallan ”maahantuonti” alkoi syksyn 2015 muuttovirran mukana. Kyse on myös tulijoiden muista rikoksista. Kun kaikkiaan rikoksia rekisteröitiin tuolloin noin 200 000 vuodessa, oli lukema noin 300 000 vuonna 2018. Tilastoissa eivät ole tapaukset, joissa turvapaikan saanut tai hakija poistetaan maasta rikosten vuoksi.

Tutkija Kelek varoittaa islamista yhteiskuntajärjestelmänä. Islam ei ole luterilaisen tai katolisen kristinuskon kaltainen tekijä, vaan elämäntapa, joka voi muodostaa rinnakkaisyhteiskuntia omine oikeudellisine ja sosiaalisine sääntöineen.

Kaikki maahanmuuttajat eivät kuitenkaan ole islamilaisia. Mukana on myös kristittyjä, Iranista, Nigeriasta tai Eritreasta. Erilaisissa rikoksissa ovat vahvasti edustettuina myös muun muassa puolalaiset.

Yhdeksänvuotiaana Saksaan muuttanut Necla Kelek on syntynyt ja kasvanut maallistuneen Turkin hengessä. Atatürkin kauden peruina valtio tai Istanbul ei puuttunut kansalaisten yksityiselämään, valtio ja uskonto olivat erotettuina, mies ja nainen tasa-arvoisia. Hän on opiskellut kansantaloustiedettä ja sosiologiaa Hampurissa.

Tohtori Kelek avustaa muun muassa julkaisuja Die Zeit, Mainzer Allgemeine Zeitung ja Neue Zürchner Zeitung. Kelek on käsitellyt julkaisuissaan erityisesti turkkilaisen väestön Saksaan asettumisen teemoja. Hän vastustaa islamilaisen lain saattamista rinnakkaisena oikeusjärjestelmänä voimaan Saksassa. Tästä syystä hän joutui oikeuteen kaksi vuotta sitten.

Lähde Focus.

  • 664
    Shares