Eurooppa Maahanmuutto

Iso-Britannia asettaa sanktioita maille, jotka kieltäytyvät ottamasta takaisin palautettavia turvapaikanhakijoita

Kuva Vaughan Leiberum / Flickr / CC BY 2.0

Iso-Britannia estää viisumit niistä maista saapuville, jotka kieltäytyvät yhteistyöstä kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden tai rikoksentekijöiden palauttamiseksi.

Tiistaina julkaistussa lakiehdotuksessa sisäministerillä olisi valta keskeyttää tai viivästyttää niistä maista saapuvien viisumihakemusten käsittelyä, jotka eivät suostu ottamaan vastaan palautettavia kansalaisiaan.

Kansalaisuutta ja rajoja koskevassa laissa oleva lauseke antaa myös mahdollisuuden asettaa ylimääräisiä taloudellisia vaatimuksia viisumihakemuksille. Tämä tarkoittaa maksujen korottamista, jos maat eivät tee yhteistyötä.

Irakin, Iranin, Eritrean ja Sudanin kaltaiset maat ovat olleet haluttomia tekemään yhteistyötä Ison-Britannian kanssa palautusta koskevissa asioissa.

Sisäministeri Priti Patel kuvailee lakimuutosta turvapaikkajärjestelmän suurimmaksi uudistukseksi vuosikymmeniin, ja siihen sisältyy muun muassa seuraavia toimenpiteitä:

Jos turvapaikanhakija on saapunut laittomasti, hän ei saa samoja oikeuksia kuin maahan laillista reittiä saapuvat.

Turvapaikanhakija voidaan poistaa maasta, kun turvapaikkahakemus on jätetty tai muutoksenhaku on vireillä. Tämä mahdollistaa turvapaikkaprosessin ulkoistamisen kolmanteen maahan.

Niille, joiden katsotaan saapuneen laittomasti, etuuksien saanti ja perheenyhdistämisoikeudet voivat olla rajoitettuja.

Muutoksenhakuprosessia muutetaan nopeuttamaan kielteisen päätöksen saaneiden henkilöiden poistamista.

Järjestelmään sisältyy tiukka ikäarviointi, jotta lapsia teeskentelevät aikuiset saadaan karsittua pois.

Ihmissalakuljettajia uhkaa jatkossa elinkautistuomio.

Ulkomaalaiset rikolliset, jotka rikkovat karkotusmääräyksiä ja palaavat Britanniaan, voidaan vangita viideksi vuodeksi nykyisen kuuden kuukauden sijasta.

Yli 250 organisaatiota on muodostanut yhdessä pakolaisten kanssa koalition, joka vaatii tehokkaampaa, oikeudenmukaisempaa ja inhimillisempää lähestymistapaa turvapaikkoihin Isossa-Britanniassa .

Lähteet The Guardian, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
34 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sari Saarela

Kaikkein tehokkain keino olisi pistää rahahanat kiinni tykkänään. Pennin killinkiäkään ei heru, ennen kuin otatte omanne takaisin.

John Quiman

Rahalla on taikavoimaa. Suomen eduskuntakin järkkäilee lobbareiden mieliksi mitä vaan, kunhan maksusta sovitaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Antti

Niin juuri, raha hanat kiinni niin yhtääkkiä ei turva paikkaa tarvitsekkaan

murre iisakki riepunen

Iso – Britannia sanee missä mennää, huolehtii omistaan, ei kumartelee eikä anteeksi pyytele, siellä on tajuttu kaikkien mielyttämisen taktiikka, se ei pure.

Ilkka Mänttäri

Ei tarvitse ihmetellä miksi Britannia on suurvalta. Sillä on aika paljon myös kokemusta tuosta siirtomaapolitiikasta. Esim. afrikassa maat joissa euroopalla ja länsimailla on ollut siirtomaita ovat menestyneet parhaiten, muut ovat pohjalla. Kolonialismi ei siis ole ollut yksiselitteisesti huono asia, ja näiden maiden asukkaat tietävät sen. Tässä taas tullaan vihervasemmiston kummalliseen historiankäsitykseen.

Ilkka Forsten

Kongossa ei ollut yhtään asfalttitietä ennen kuin Belgialaiset menivät sinne, ja kun belgialaiset lähtivät, lakkasi asfaltitkin olemasta. Siinä on hyvä näyttö sille ettei sikäläisten onnistu pitää edes valmista toimivana, ja meille kerrotaan kuinka valkoiset riisti ja ryösti,tuhoten koko valtion ja vieden sen keskiaikaan… Onko se nyt edes keskiajassa ? Ei, siellä ollaan kivikaudessa ja haaveillaan pääsystä belgiaan jossa on valmista ja toimivaa. Korostan vielä että belgialaisten lähdettyä maa ei ollut sorakasa mutta nyt on.

EU:n mielestä euroopasta on nyt saatava samanlainen avoviemäri että ihmisoikeudet toteutuu.. Mitä ihmisten juomavetaan sekotetaan että tuloksena on näin älyvapaata toimintaa ja silmät sokaisevaa mielettömyyttä ?

Vantaalla tämän vielä ymmärtää kun he kittaavat Päijänteen vettä johon kusee koko eteläsuomi 365 päivää vuodessa, mutta muualla edes tämä ei riitä selitykseksi.

Eka Kettunen

Briteissä on hyvä pöhinä päällä.

Hölmöläiset sen sijaan uskovat sadut monikulttuurisuuden rikkauksista, italialaisten köyhyydestä ja ministerin vetävän kuukauden aikana aamuisin kahdella tonnilla kaurapuuroa lärviinsä.

John Quiman

Onkohan Britanniassa syttynyt pieni tuikku valaisemaan maahanmuuttopolitiikkaa?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Erno

Priti Patel on todellinen maan sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Englannissa. Suomella on viisivuotiaan tasolla oleva islamia syleilevä pösilö sisäministerinä, jonka aikana turvattomuus on käsinkosketeltavaa katutasolla. Toivottavasti on kolme vuotta vanhempainvapaalla ja joku todellinen henkilö valitaan hänen tilalleen.

Teppo

Älä pilkkaa viisivuotiaita !

juha II

Paine Suomea kohtaan sen kuin kasvaa. Inhottavana uhkana on ”hannu hanhi” eli Ruotsi, jossa on uusi pääministeri pää täynnä wanhoja ajatuksia.

Irmeli

Ei kai ne rikollisia takaisin halua..tyhmät länsimaat vaan uskoo joka tuhannen ja yhdenyön stoorin….

Kaino-Vieno Huttunen

Tietysti oikeansuuntaista politiikkaa. Mutta näiden uudistusten jälkeen pitäisi suuren luudan alkaa lakaista sitä kaikkea, mitä maa on vastaanottanut II Maailmansodan jälkeen kehitysmaista. Kun muslimeita ym. on soluttautunut jo korkeisiin virka-asemiin ja Lontoo muistuttaa kehitysmaabasaaria on brittiläiseen Britanniaan paluuseen paljon töitä tehtävänä.

Sampo Maa

Paljon töitä tehtävänä, sanoisi optimisti. Myöhäistä tehdä mitään, sanoisi pessimisti. But we’ll see.

Ilkka Forsten

Ainoat joista britit ovat todella hyötyneet kantaa nimeä Nepalin Gurkhat. He olivat brittiarmeijan valiojoukkoja joilla oli motiivit kohdillaan, ja halu toimia englannin parhaaksi. Ne Intialaiset puolestaan jotka tuli ammatillisista opinnoista Kalkutan konepajalta nimmikkeellä superkoodari, tai aivokirurgi, ei ole mitään näyttöä osaamisesta tai lojaaliudesta.

Oletko muuten huomannut miten suomessakin on ääni muuttunut siinä kellossa joka muistuttelee vähän väliä ulkomaisen työvoiman tarpeesta. Ensin suuret keksijät oli tulossa Irakista, sittemmin saharan eteläpuolelta, kaarnavetelakan innovaatiomestarit tms nimikkeellä. Mutta nyt puhutaan täysin avoimesti siitä miten Pakistanilaiset ovatkin tositekijöitä. Kirsi Pihakin kantoi syvää huolta siitä, miten meille uskaltaa tulla pakistanilaisen suurperheen superkoodarina toimiva isän tapainen lökäpöksy, jos ikkunan alla marsii uusnatsit tuhka tiheään laulaen syntisiä marssejaan kuten tapana on.

John Quiman

Miten uskaltaa kristitty Pakistanissa näyttäytyä lainkaan, kun muslimijoukot kiihkoilevat kaduilla?

John Quiman

Älkäämme unohtako intian sikhejä, joista britit muodostivat valiojoukot Intiaan. Sikhit ovat tänä päivänäkin varsin kykeneviä verrattuna vaikkapa hinduihin. Heidän uskontonsakaan ei ole sekopäistä hörhöilyä.

Ilkka Mänttäri

Katsokaa tämä https://www.youtube.com/watch?v=L0fUrvwuOik niin tiedätte miten Suomessa virkamafia ja poliittinen mafia toimii, ei enää rahkeet riitä Italialle naureskelemiseen.

Kata

Kyllä,tämä Kavonius on rohkea juristi!Pitäisi vain saada enemmän näkyvyyttä hänelle!Mutta vielä ollaan Ruususen unessa….
https://www.youtube.com/watch?v=sikQX1W10YM suorapuheinen nainen on hän.

John Quiman

Kannattaa katsoa. Kovaa tekstiä, mutta perustuu tosiasioihin. Kova nainen tuo Kavonius. Sillä on sitä paljon puhuttua munaa kokonaisen komppanian verran.

Ilkka Mänttäri

Se että rotujen monimuotoisuus tekisi yhteiskunnasta jotenkin vahvemmat tai paremman on niin ilmiselvästi väärä johtopäätös että täytyy olla tavattoman ”älykäs” henkilö että voi perustella sen itselleeen. Historia näyttää että monimuotoisuus toimii aivan päinvastastoin. Eläinten ja kasvien kohdalla monimuotoisuus osittain toimii, sielläkin jos vieraslajeja aletaan siirtelemään väärille alueille ne syövät alkuperäislajeja ja luonto köyhtyy. Johtopäätös, tulijat takaisin kotikonnuilleen.

John Quiman

Niin, jotkut väittävät, että ”monikulttuuriset maat ovat menestyviä” ja siksi Suomesta tulee tehdä monikulttuurinen.

Aika heikoilla on elämäntuntemus noilla, sillä yksinkertaisempikin tajuaa, että sekava sakki, jossa juostaan mihin sattuu suuntaan, ei voi olla yhtä toimiva kuin porukka, jolla on paljon yhteistä, on keskinäinen luottamus ja paljon yksimielisyyttä.

Lisäksi tulee tietysti osaaminen. Ei lukutaidottomien kerääminen varsin kehittyneeseen ja osaavaan yhteiskuntaan yksinkertaisesti voi nostaa yhteiskunnan toimivuutta ja tasoa.

Unohtuu myös, että Suomi nousi köyhyydestä maailman osaavimpien ja vauraimpien maiden joukkoon ihan suomalaisin voimin ja se perustui hyvin paljon siihen, että politiikassa ajateltiin kansan parasta ja oli yhteinäinen kansa.

Kansan parhaan ajatteleminen alkoi jo 1800-luvulla, kun lapsille tarjottiin kansakoulu ja aika varhaisessa vaiheessa ilmainen ruoka. Ajatuksena oli rakentaa vahva kansakunta. Siis aivan päinvastaiset pyrkimykset kuin nykyään.

Miksi sellaista, mikä on toiminut erinomaisesti, pitäisi muuttaa jonkin todellisuudesta vieraantuneen ideologian mukaan?

Tosiasiassa kyse ei suinkaan ole suomalaisten parhaasta, vaan joidenkin kansainvälistä valtaa hamuavien parhaaksi katsomasta.

Nykyään poliitikot eivät ole enää todellisessa elämässä osaamista näyttäneitä henkilöitä, vaan niitä on kasvatettu kuin broilereita joissain kouluissa ja politiikan parissa. Niiden elämänkokemus rajoittuu monesti johonkin opiskeluajan kesätöiden tasoiseen kokemukseen elämästä.

Uskovat tietävänsä, vaikka tosiasiassa heidän tietonsa on pelkästään opetettua propagandaa ja muita mielipiteitä, joita he pitävät totuutena. Lisäksi asenne on sellainen, että mitä vaan asiaa ajetaan, jotta menestyisi, siis pääsisi uralla eteenpäin vallan käytävillä. Siinä eivät kansakunnan kehittämisen asiat tule edes mieleen.

Kata

Olipa taas hyvä kirjoitus!
Se vahvuus juuri halutaan murtaa jotta meistä tulee pikku tottelevainen osavaltio EU:n noidille!

Ilkka Mänttäri

On kansallinen itsemurha ottaa kansakunnan päättäviin elimiin ihmisiä joilla ei ole mitään muuta kokemusta kuin putki yliopistosta poliittisen nuorisoliikkeen kautta eduskuntaan ja hallitukseen. Suomi on tuhlannut jo toistakymmentä vuotta noihin kotimaisiin ählämeihin eli vihervasemmistoon ja keskustaan ja nyt täytyy mukaan lisätä vielä kokoomus. Kasvua ei vaan ole saatu aikaan. Nyt olisi kysyntää vähän uusille tuulille. Olen jo melkein 70 ja minun täytyy tuollaista kysellä niin voitte kuvitella missä meidän hallitus rämpii. Pakko vielä mainita, kun en enää suuremmin luota vaalien oikeudenmukaisuuteen, tuo SDP:n viime vaalien alle 0,5% voitto herättää ainakin minussa kummastusta. Nyt vaalijärjestelmä täytyisi läpivalaista täysin, myös se tekniikka mitä käytetään tuohon laskentaan. Meillä se käsittääkseni tehdään ensin käsin mutta sitten tulee mukaan tietotekniikka ja vaikka olen sen puitteissa koko ikäni työskennellyt, en luota siihen, tai ehkä siitä johtuen.

John Quiman

Niin, nämä poliittiset broilerit eivät ole muuta kuin lobbareiden avustajia, puolueensa käskyläisiä, eivät mitään kansan hyvää ajattelevia ja luottamustoimen hoitajia.

Niille menestys on henkilökohtaisen uraputken nousu virkoihin, joissa saa käyttää valtaa, tosin tietysti vain käsketyllä tavalla, mutta liksa on hurja ja näyttävät tärkeiltä sekä merkittäviltä. Totuus on kuitenkin päinvastainen, kunhan totuus joskus tulee esiin.

Ilkka Forsten

Tulemme taas jännityksellä seuraamaan kun ” Ratti Mönkä ” = Matti Rönkä by YLE laittaa silmälasit päähän, rykäisee ja aloittaa puheen sanomalla, nyt on enää äänista laskematta napakääpiöisten kylän kansakolululla annetut äänet, ja ennuste lupaa demareille voittoa jo toisen kerran ainakin 79 % suurella äänienemmistöllä…Odotamme vielä kolme minuuttia että viimeisetkin äänet ehditään laskemaan Ja nyt hyvät naiset ja herrat, demarit ovat voittaneet vaalit käsittämättömän suurella äänisaalilla, sillä napakääpiöläisten kansakoulla vaalipäivä lopuksi tuottama tulos oli -0.000001 % suurempi kuin Perus-Suomalaisten, Onnittelut voittajalle, siirrymme suoraan ministeri marinin haastatteluun ja kysymme ensimmäiset ajatukset näin heti tuloksen selvittyä.

Onnittelut teille arvon pääministeri, osasitte jälleen huij…Huimalla tavalla vale…valaa kansaan uskoa siitä miten komm…kompastuskivet voidaan välttää ja tarjota juuri oikeanlainen vale…Valtakäsitys myöskin nuoremmalle, kenties ensimmäistä kertaa äänestäneille vaina…. varhaiskasvatuksen ryhmään kuuluville. Tästä on nyt hyvä jatkaa pask..Parrasvaloissa ja oletuksemme täällä YLE:n puolella on, että myöskin Maria Ohisalo jatkaa pers… Persoonallista esitystapaansa kansamme parhaaksi.

Haluatteko vielä vitt…Vihjata Perus-Suomalaisille miksi he hävisivät jälleen kerran rehelliset vaalit, vaikka kuvitelmissa oli määrittää pask…Pala palalta voiton edellytykset ? Valitettavasti lähetys aikamme loppuu juuri nyt, emmekä ehdi saada Jussi Halla-ahon kommenttia tähän lähetykseen. Pyydänkin nyt toimittajaamme Hillukka Umpirämettä tekemään siellä työväentalolla vaalivalvojaisia pitävää Lii Anderssonia hetken haastateltavana, kiitos, ja jos mahdollista kuulisimme mielellämme myöskin Pekka Haaviston, sekä hänen puolisonsa mielipiteet tulevasta hallituksesta sekä työnjaosta. Niin, nyt on todellakin taas kuultu kansan mielipide ja saatu maalle uusi hallitus. YLE:n saaman tiedon mukaan bensiinin hinta kallistuu noin viisi (5 ) euroa litralta, maahanmuuttokiintiöt nousevat ensimmäisellä vuosineljänneksellä noin 250 000:n ja loppuvuodesta pyritään 1000 00000 suuruiseen kuukausikiintiöön. Tämä on mahdollista, vakuuttaa yhä ministerinä jatkava Anna Maja Henriksson på sverige, herre gyyd ja kalkkunan munat päälle, sekä aiemmin ministerinä toiminut ” tappi” Vanhanen, Kyl kyl kyllä maar, näi näi näin vaan on on ompi…

Lii Andersson on kuulemma sammunut työväentalon sukupuolineutraaliin vessaan, jota olisi aiemmin erhellisesti kutsuttu nokkospöheiköksi huussin takana. Kenties huomena saamme hänenkin mielipiteensä kuuluksi. Antifakantinen läppäri on onneksi tallella vaikka tarra onkin jo vanhaa perua. Tarra on vanha mutta aate elää. Vasemmistoliiton kiintiökekäle haluaisi vielä tähän loppuun sanoa oman mielipiteensä, ja vaikka lähetysaikamme loppui jo kolme tuntia siten, emmekä siis ehtineet saamaan halla-ahon mielipidettä kuultaville, tarjoamme sen Suldaan Said Ahmedille. Olkaa hyvä herra Ahmed.

Mina teke paljo tyo, poista Mannerheimi katulta, ola rasistine tekele, ajan soumalien asia kohti valoa ja erityisesti mina lupan ola huva muslimi. Taalla ei ole tila rassismille pois natsi ja soihtumarssi, me rakentaa helsinki, ola nii kova tekemän tyo..Siten mina haluta rajoita soumalaisten oikeus sanoa oma mielipiteet, ola rassistisia ja humanismia ei ole jos sanoa soumali ei tee kova tyo.. Kovala tyolla minakin päästa etuskunta, ola pian kalifaatin suurmufti, tämän ola profeeta ennustanu. Pois hintintintit katulta, profeeta sanoa ei hintintin..Kiitos kaikile varissuon aanestajile.

Aamen.

Ilkka Mänttäri

Edelliseen viitaten. Meidän pitää poistaa tämä vihervasemmistohallitus vallasta. Kun olen tuollainen perusrehellinen suomalainen niin en oikein tiedä miten se voitaisiin tehdä. Korruptio on niin syvällä. Ei se yhtään helpota että ymmärrän miten sodat syttyvät. Luuletteko että niin ei voi enää käydä suomessa.Sisällissota on yksi ajan kulku mihin tämä johtaa. Jos pyritään absoluuttiseen valtaan keinoilla millä hyvänsä niin kyllä se mielestäni on jo sodanjulistus. Terveisiä vihervasemmistolle.

Ilkka Forsten

Marin. S-Marketin kassa, ja PÄÄMINISTERI tällä suurella osaamisella.

Ilkka Forsten

Lupiini on vieraslaji, ja katsopas miten se rehottaa teiden pientareilla vieden elintilan kaikelta muulta. Kaunis kuten vihreiden uni, mutta todellisuudessa kaiken valtaava roskaheinä.

Hölmölästä terveisiä

Tanska, britit, unkari. Siinä ainakin joitain maita. Joissa alkaa järjen valo hehkuttamaan.

Sampo Maa

Britanniasta tulee kyllä mieleen se sanonta, että myöhäistä kyykistyä kun on jo huonot housuissa…

John Quiman

Ei ole myöhäistä, mutta nyt on oltava järeät otteet, jotta ongelman voisi ratkaista.

Seppo-Sisko

Nyt löytyy jo järkeä loisongelman hoitamiseen. Hienoa!

Me täällä Suomessa saamme tällaista lainsäädäntöä odotella, koska neepereiden ja hiekkaneepereiden ihmisoikeudet…

Seppo

Kanta-Suomalaista saa hallinto kyykyttää, nöyryyttää ja uhkailla urakalla! Kukaan ei tähän puutu mitenkään.Esimerkki Kuntakokeilu, joka ei tarjoa kuin ilmaista orjatyötä karenssin uhalla!