Eurooppa

Iso-Britannia sai historiansa ensimmäisen hijabia käyttävän tuomarin

Kuva Vaughan Leiberum / Flickr / CC BY 2.0

Ensimmäistä kertaa Iso-Britannian historiassa islamilaista asustetta, hijabia käyttävä henkilö on nimitetty tuomariksi.

40-vuotias pakistanilais-brittiläinen muslimi Raffia Arshad on toiminut asianajajana 17 vuoden ajan. Nyt hänet on nimitetty Midlandsin käräjätuomariksi, Metro-julkaisu kertoo.

Vasta nimitetty tuomari haluaa, että ”monimuotoisuus kuuluu kovaa ja kauas”. Hän ei kuitenkaan tarkenna, mitä sillä tarkoitetaan.

Arshad kuitenkin uskoo, että britit ovat rasisteja. Hän väittää muun muassa joutuvansa syrjinnän ja ennakkoluulojen kohteeksi jopa päivittäin.

Vuonna 2004 alkaneen uransa aikana Arshad on keskittynyt jutuissaan naisten sukuelinten silpomisiin, pakkoavioliittoihin ja muihin islamilaiseen lakiin eli shariaan liittyviin tapauksiin.

Arshad on myös kirjoittanut kirjan Islamic Family Law. Kirja on ”käytännöllinen käsikirja muslimien tarpeiden tyydyttämiseksi”. Kirjassa selitetään islamilaisen perhelain peruskäsitteet ja kuinka ”Englannin oikeusjärjestelmää voidaan käyttää vastaamaan muslimien erilaisia tarpeita”.

Judy Claxton ja Vickie Hodges, St. Maryn perheoikeuden laamannit sanovat olevansa ”iloisia kuullessaan Raffian nimittämisestä”. Laamannien mukaan Raffia on ”työskennellyt väsymättä edistäessään tasa-arvoa ja monimuotoisuutta ammatissa”.

  • 149
    Shares