Eurooppa Maahanmuutto

Iso-Britannian hallitus harkitsi turvapaikanhakijoiden sijoittamista tuliperäiselle saarelle

Ascension. Kuva Pixabay.

Turvapaikanhakijoiden hallinnointi Australian käyttämän offshore-mallin mukaisesti kiinnosti Iso-Britannian sisäministeriötä.

Ascensionin saari sijaitsee 1600 kilometrin päässä Afrikan rannikosta. Saari kuuluu Britannian hallintoalueeseen. Tuliperäisellä saarella asuu noin 1000 ihmistä, ja Britannia käytti saarta tukikohtana Falklandin sodan aikana.

Ulkoministeriön raportin mukaan sisäministeri Priti Patel oli kehottanut virkamiehiä etsimään ratkaisuja, miten hallita laitonta maahanmuuttoa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Patel oli pyytänyt ottamaan huomioon Australian, joka on käyttänyt offshore-palveluja turvapaikanhakijoiden hallinnoinnissa 1980-luvulta lähtien.

Yksi vaihtoehdoista oli sijoittaa turvapaikanhakijat Ascensionille ja läheiselle Saint Helenalle. Sisäministeri Patel hautasi ajatuksen ulkoministeriön raportin valmistuttua.

Sisäministeriön virkamies korostaa, että tavoitteena on kehittää maahanmuutto- ja turvapaikkajärjestelmää siten, että väärinkäytökset pystytään estämään.

– Kuten ministerit ovat sanoneet, kehitämme suunnitelmia laitonta maahanmuuttoa ja turvapaikkapolitiikkaa koskevien lakien uudistamiseksi ja sen varmistamiseksi, että pystymme tarjoamaan suojaa sitä tarvitseville, samalla kun estetään järjestelmän väärinkäyttö ja siihen liittyvä rikollisuus.

Lähde Business Insider.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa