Eurooppa Talous

Iso-Britannian talouskasvu ylittää pian euroalueen ja Yhdysvaltojen lukemat

Kuva Wikimedia Commons.

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) ennustaa, että Iso-Britannian talous kasvaa ensi vuoteen mennessä nopeammin kuin euroalueen ja Yhdysvaltojen talous. Tämä tapahtuu siitä huolimatta, että koronaviruskriisin aikana ja Brexitin jälkeen saarivaltio on ollut eniten supistuneiden länsimaisten talouksien joukossa.

IMF:n huhtikuussa 2021 julkaisemassa World Economic Outlook -lehdessä sanottiin, että Iso-Britannian talouden ennustetaan kasvavan 5,3 prosenttia tänä vuonna ja 5,1 prosenttia vuonna 2022, mikä on 0,8 prosenttiyksikköä enemmän kuin aiemmissa ennusteissa. Sen sijaan euroalueen odotetaan kasvavan tänä vuonna 4,4 prosenttia ja ensi vuonna 3,8 prosenttia.

Myös Joe Bidenin johtaman Yhdysvaltojen talousnäkymien odotetaan heikkenevän. Yhdysvaltojen talouden odotetaan putoavan vuoden 2021 6,4 prosentin kasvusta 3,5 prosenttiin vuonna 2022.

IMF:n mukaan Iso-Britannian talous supistui 9,9 prosenttia vuonna 2020. Lasku oli kaikista Euroopan maista suurin Espanjaa lukuun ottamatta.

Taantuma johtui suurelta osin pandemian vuoksi käyttöön otetuista sulkutoimenpiteistä, mutta saarivaltion odotetaan elpyvän onnistuneen rokotuskampanjan seurauksena.

– Kun heikossa asemassa oleva väestö rokotetaan, toiminnan odotetaan palaavan entiselleen ja edistävän merkittävästi kasvua kiihtyvän kysynnän vuoksi vuonna 2020 kertyneiden säästöjen ansiosta, IMF:n raportissa todetaan.

IMF kuitenkin varoittaa, että Ison-Britannian talousennusteet riippuvat siitä, kuinka hyvin sulkutoimia saadaan poistettua aikataulussa.

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit