Eurooppa Politiikka

Iso-Britannian työväenpuoleelle kovaa kritiikkiä omien riveistä vaalitappion jälkeen – ”Sosiaalisen median woke-sotureiden prikaatit ovat ottaneet työväenpuolueen vangikseen”

Labour ja London Pride 2017. Kuva Fae / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Työväenpuolueen kansanedustaja kritisoi voimakkaasti puoluettaan sen hävittyä parlamenttivaaleissa.

Työväenpuolue Labour kärsi nöyryyttävän vaalitappion muun muassa Hartlepoolissa, kun puolueen entinen ydinkaupunki valitsi parlamenttiin konservatiivin ensimmäisen kerran 62 vuoteen.

Konservatiivisen Tory-puolueen Jill Mortimer sai yli puolet annetuista äänistä (51,88%). Työväenpuolue menetti kannatustaan noin 16%.

Työväenpuolueen kansanedustaja Khalid Mahmood sanoi perjantaina julkaistussa artikkelissa, että puolue on keskittynyt pääkaupungin toimistotyöntekijöihin ja Lontoon asioihin mutta unohtanut muualla maassa olevat ihmiset, jotka työskentelevät esimerkiksi tekniikan ja tuotannon aloilla.

– Olemme itse asiassa siirtyneet kauas työväenluokan ihmisistä, Mahmood sanoi.

Mahmood sanoi, että työväenpuolue on menettänyt yhteyden tavallisiin brittiläisiin. Lontoossa asuva porvaristo ja ”sosiaalisen median woke-sotureiden prikaatit ovat ottaneet työväenpuolueen vangikseen”.

– Tarkoitus on hyvä, mutta heidän politiikallaan – pakkomielteenä identiteetti, hajaannus ja jopa tekninen utopismi – on enemmän yhteistä kalifornialaisen yläluokan kanssa kuin niiden, jotka äänestivät eilen Hartlepoolissa.

Hänen kommenttinsa ”tekninen utopismi” viittasi kotona työskenteleviin ihmisiin, ”mikä on hienoa Lontoossa”, mutta suurin osa työntekijöistä Lontoon ulkopuolella ei voi kuljeskella kannettavien tietokoneiden kanssa ja tehdä etätöitä kahviloista käsin.

– Meidän on päästävä irti ja työskenneltävä todellisten asioiden parissa, kansanedustaja muistutti.

Mahmood, Iso-Britannian ensimmäinen muslimikansanedustaja, sanoi kuitenkin haluavansa käyttää enemmän aikaa myös islamofobian ja radikalisoitumisen torjuntaan.

Työväenpuolueen johtaja Keir Starmer sanoi kantavansa täyden vastuun vaalien tuloksesta. Myös hänen mukaansa asioiden on muututtava. Puolueen erään virkailijan mukaan se kuitenkin tarkoittaa vain ”muutosta kampanjoidemme toteuttamiseen”.

Lähteet The Guardian (1, 2), Politico.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa