Eurooppa Politiikka

Iso osa ranskalaisista kokee maahanmuuton uhkana ja haluaa vahvan johtajan

Kuva Ferenc Almássy.

Ranskalaisista yli puolet kokee maahanmuuton uhkana. Jopa kaksi kolmesta ranskalaisesta haluaa vahvan johtajan, joka pystyisi rikkomaan nykyisen status quon ja parantamaan maan tilannetta.

Ipsos -tutkimusyhtiön vasta julkaistusta mielipidemittauksesta paljastuu, että Ranskan väestöstä 60 prosenttia kokee maahanmuuton uhkaksi. 45 prosenttia vastaajista ajattelee maahanmuuton heikentävän ranskalaisten sosiaalipalveluja.

54 prosenttia vastaajista puolestaan kokee, että ranskalaisille tulisi antaa etusija työllistämisessä.

Jopa 73 prosenttia vastaajista uskoo talouden suosivan rikkaita ja eliittiä, ja 46 prosenttia uskoo, että järjestelmä ei enää toimi.

Mielipidemittauksen tuloksista käy myös ilmi, että ranskalaisten luottamus perinteisiin puolueisiin on ennätyksellisen alhaalla. 75 prosenttia vastaajista uskoo, että perinteiset puolueet eivät välitä heistä eivätkä ymmärrä heitä.

77 prosenttia vastaajista haluaisi vahvan johtajan, joka kykenisi rikkomaan säännöt ja joka saisi aikaan maan tilannetta parantavia ratkaisuja. 65 prosenttia vastaajista on vakuuttuneita, että vahva johtaja pystyisi kääntämään nykyisen kehityksen ja ottamaan maan takaisin rikkailta ja mahtavilta.

  • 1.3K
    Shares