Eurooppa Maahanmuutto

Israel ilmoitti siirtävänsä 16 000 afrikkalaista länteen – Euroopassa ei tiedetty asiasta

Kuva Pixabay
Israel ilmoitti vetäytyvänsä suunnitelmasta palauttaa 16 000 siirtolaista Afrikkaan ja päässeensä YK:n kanssa sopimukseen siirtolaisten siirtämisestä länteen. Euroopan maat eivät tienneet asiasta.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kertoi tehneensä sopimuksen YK-järjestön kanssa siitä, että Israelista siirretään 16 250 Afrikasta tullutta siirtolaista Saksaan, Italiaan ja Kanadaan. Ilmoitus on aiheuttanut hämmästystä Saksassa ja Italiassa, joiden johtajille tämä uutinen sopimuksesta YK:n kanssa tuli yllätyksenä.

YK:n pakolaisapujärjestö UNHCR on yhtä hämillään Israelin ilmoituksesta, jonka mukaan uudelleenasuttaminen tulisi tapahtumaan seuraavien viiden vuoden aikana.

Saksan hallituksen hämmästyksestä kertoi valtiollinen ZDF-kanava, jonka mukaan Saksan hallitus oli ”erittäin yllättynyt” kuullessaan uutisen.

Myös Italia on hämmästynyt ja ilmoitti Corriere de la Serra-lehden mukaan, ettei ”Italialla ole osaa eikä arpaa tässä sopimuksessa”

Netanjahu ymmärretty väärin?

Israelin pääministerin kanslia on selittänyt Netanjahun lausuntoa Haaretz-lehdelle, ja pääministerin nimeämät maat olivat sen mukaan vain esimerkkejä maista joiden kanssa neuvotteluja halutaan käydä YK-järjestön kautta.

UNHCR vahvistaa, että Israelista tullaan siirtämään noin 16 000 sudanilaista ja eritrealaista siirtolaista tulevien vuosien aikana. Tähän uudellenasuttamiseen on järjestön mukaan useita vaihtoehtoja kuten kummijärjestelmä, uudelleenasuttamisohjelma, perheenyhdistämisohjelma sekä ulkolaisten työ- ja opiskeluviisumi. Mihin maihin pakolaiset siirretään on vielä selvittämättä.

Lisätietoa aiheesta  Kansalaisen aikaisemmasta artikkelista Israelin suunnitelmista pakolaisongelman ratkaisuksi.

  • 690
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset