Muu maailma

Israelilainen löyhkäase ei tepsi intialaisiin

"Skunk" toiminnassa
Intialaiset mielenosoittajat sietävät paremmin kuin palestiinalaiset Israelin armeijan kehittämää viemärinhajuista asetta.

Useiden kashmirilaisten mielenosoittajien kuoltua ja sokeuduttua viime vuonna intialaisten sotilaiden yritettyä saada tilanne hallintaan ampumalla heitä paineilma-aseilla, Intian hallitus kääntyi Israelin puoleen saadakseen joukkojenhallintavälineistöönsä ihmishengelle vaarattoman aseen, kertoo israelilainen Haaretz.

Intian poliisivoimat päättivät ottaa kokeiltavakseen Israelin kehittämän hajupommin, ihmishengelle vaarattoman, mutta tuoksultaan äärimmäisen vastenmielisen, viemärinhajuisen Skunkin (haisunäätä). Skunkkia sekoitetaan veteen ja ruiskutetaan mielenosoittajien päälle. Löyhkä lievenee vasta useiden päivien ja useiden peseytymiskertojen jälkeen.

Skunkkia testattiin Intiassa ruiskuttamalla sitä koeryhmän päälle, jolloin osoittautui, että häijyn tuoksuinen aine, joka oli osoittanut tehonsa palestiinalaisia vastaan, oli lähes tehotonta intialaisia vastaan.

Intialaisten hajujen sietokyky näyttääkin olevan liikaa jopa pahamaineiselle Skunkille: testi suoritettiin Delhissä, joka on tunnettu monenlaisista löyhkistään, jotka kohoavat ylikuormitetuista kaatopaikoista, julkisista käymälöistä ja muista vastaavista.

”Olemme kokeilleet chilikranaatteja, kyynelkaasua, tainnutuskranaatteja, väri-savukranaatteja, kumiluoteja, ihonärsytyskemikaalilla varustettuja värimerkintäkranaatteja ja moniputkisia kyynelkaasunheittimiä, mutta niistäkään mikään ei ole tuottanut toivottavaa tulosta,” Intian sisäministeriön virkailija kertoi.

”Kokeilimme Skunkkia poliiseista ja vapaaehtoisista muodostettuun ryhmään, mutta he kestivät löyhkää ilman sen suurempia vaikeuksia. Ehkäpä intialaisilla on korkeampi löyhkänsietokynnys kuin muilla,” Skunkkia testanneeseen ryhmään kuulunut virkailija sanoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa