Kotimaa

Itäkeskus aikoo järjestää näyttävän ramadanin lopetusjuhlan – maahanmuuttokriitikot kritisoivat

001

004

009

Helsingin Itäkeskus järjesti ramadanin alussa kesäkuun alussa erilaista ohjelmaa ja toimintaa liittyen islamin uskoon. Kauppakeskuksen tuolloisen päätöksen mukaan ramadan otetaan osaksi kauppakeskuksen toimintaa. Kerrottiin, että islamin usko kuuluu osana Itäkeskuksen alueen väestöpohjaa.

Nyt ramadanin loputtua ensi viikolla aikoo Itäkeskus järjestää suuren juhlan ostoskeskuksessa al-Fitr- ramdanin päätösjuhlaan. Ramadan- teema Itäkeskuksessa päättää muslimien paastokuukauden, jota muslimit perinteisesti ovat viettäneet kodin ulkopuolella ravintoloissa ja muissa julkisissa tiloissa. Ramadanin päätösjuhlan järjestää kauppakeskus Itis yhdessä helsinkiläisten islamilaisten seurakuntien kanssa.

Rajat Kiinni- liike ei hyväksy tällaista tapahtumaa, sillä sillä tuodaan islamin usko keskelle tavallisia helsinkiläisiä.

– Protestoimme erityisesti sitä, että kauppakeskus pyrkii tällä ramadan-mainoskampanjallaan normalisoimaan Ruotsin mallisen islamisaatiokehityksen.

Ryhmän mukaan kansalaisille lain mukaan kuuluva ilmaisu- ja kokoontumisvapaus ei ole täysin toteutunut anarkistien ja muslimien viimeaikaisten hyökkäysten takia.

Kuluvan vuoden ramadan on ollut erityisen verinen useiden terroristi-iskujen takia Orlandon, Turkin ja monien Pakistanissa tapahtuneiden kristittyihin kohdistuneiden iskujen takia. Itäkeskuksen mielenosoituksissa tullaan mainitsemaan näistä tapahtumista.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit