Eurooppa Maahanmuutto

Italia: Diciottin siirtolaiset ovat nyt vastaanottokeskuksessa, mutta paikalliset asukkaat kapinoivat

Pohjois-Afrikasta Eurooppaan salakuljetettuja afrikkalaisia, Messina, Italia. Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.
Italian rannikkovartioston Diciottilla olleet 190 siirtolaista laskettiin viikonloppuna maihin Italian Cataniassa. Italian kirkko on ottanut osan siirtolaisista ja heidät on viety Rocca di Papan vastaanottokeskukseen. Nyt paikkakunnan asukkaat kapinoivat.

Italian rannikkovartioston alus Diciotti laski viikonloppuna Catanian satamassa maihin Italian sisäministerin Matteo Salvinin luvan saatuaan Välimereltä kyytiin ottamansa siirtolaislastin, kertoo Il Giornale. Albania, Irlanti ja kirkko ottavat vastaan Diciottin 190 siirtolaista. Kirkko on sitoutunut maksamaan omista taskuistaan siirtolaisten oleskelun Italiassa.

Kuvaamisen jälkeen siirtolaiset vietiin Messinaan ja sieltä Italian kirkolle tarkoitettu erä vietiin Rooman ulkopuolella sijaitsevaan Rocca di Papan Mondo Migliore -vastaanottokeskukseen (”Parempi maailma”).

”Lähettäkää heidät takaisin omiin maihinsa”

Il Messagero kertoo, että Rocca di Papan asukkaat käyvät nyt kuumana. – He tuovat mukanaan sairauksia, ahdistelevat naisia, kaupungilla on jo muutenkin monia ongelmia, pitäköön Vatikaani heidät. Kaupungin Facebook-sivulla räjähti yhteiskunnallinen protesti.

Asukkaat kirjoittavat:

– Täällä on nähty kaikenlaisia tyyppejä, syyhyä ja ties mitä, kirjoittaa keski-ikäinen nainen kaupunginjohtajalle.

– Soittakaa ennen kaikkea paikallisille terveysviranomaisille, niin ainakin asukkaat saavat turvaa. Maahantulijat eivät pysy ”Paremmassa maailmassa”, vaan he kulkevat julkisissa kulkuvälineissä meidän kanssamme. Jos te ette soita, niin teen sen itse. Vatikaanin tulee pitää heidät, ei meidän!

– Me emme halua heitä, jatkaa toinen nainen. Lähettäkää heidät takaisin omiin maihinsa, olen saanut tarpeekseni, nyt tulee olemaan paljon rikoksia ja varkauksia.

– Toinen asukas kirjoittaa pormestarille: – Miksi ette kirjoita Vatikaanille , että viekää heidät Castel Gandolfoon.

Eräs asukas sanoo asuvansa lähellä vastaanottokeskusta: – Sen edustalla on usein 5-6 hengen ryhmiä, hän kirjoittaa. – Vaimoani on ahdisteltu useita kertoja, kerran sylkäisivät autoni päälle … Vaikka kaikilla on matkapuhelimet ja he ovat pukeutuneet asiallisesti … niin me emme tunne olevamme turvassa.

  • 252
    Shares