Eurooppa Maahanmuutto

Italia ei allekirjoita YK:n GCM-siirtolaisuussopimusta Marokossa

Rooma. Kuva Max Pixel.
Myös Italia jää pois joulukuun Marrakeshin kokouksesta, missä on tarkoitus hyväksyä YK:n GCM-siirtolaisuussopimus.

Italian sisäministeri ilmoitti tänään, että Italia ei lähetä edustajaa joulukuussa pidettävään YK:n Marrakeshin kokoukseen, missä on tarkoitus hyväksyä GCM-siirtolaisuussopimus. Italia haluaa sopimuksen parlamenttinsa käsiteltäväksi.

Maan sisä- ja varapääministeri sekä kansallismielisen Legan johtaja Matteo Salvini ilmoitti asiasta, kun myös maan hallitsevan koalition toinen valtapuolue M5S oli ilmoittanut kielteisen kantansa sopimukseen.

Tähän mennessä sopimuksesta ovat ilmoittautuneet kieltäytyvänsä ainakin Yhdysvallat, Unkari, Itävalta, Australia, Tšekki, Bulgaria, Slovakia, Puola sekä Israel. Ainakin Saksassa ja Belgiassa keskustelu sopimuksesta on meneillään.

Sopimuksen arvellaan hämärtävän laittoman ja laillisen maahanmuuton eroa ja sen mukanaan tuomien ”kulkuväylien” perustamisen Eurooppaan pelätään laukaisevan laajoja kansainvaelluksia.

Suomi aikoo hyväksyä siirtolaisuussopimuksen

Suomi aikoo hyväksyä YK:n GCM-siirtolaisuussopimuksen. Asiaa  vastustava  Adressi globaalin massamaahanmuuttosopimuksen hylkäämiseksi on kerännyt jo lähes 30 000 nimeä ja on Adressit.com -palvelun suosituin adressi.

Adressi luovutetaan ulkoministeri Timo Soinille 4.12.2018. 

28.11 klo 16:36 Lisätty tieto, että Italia haluaa sopimuksen parlamentin käsiteltäväksi. Korjattu myös otsikkoa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit