Eurooppa

Italia karkotti islamisteja

Alitalia
Kuva Masakatsu Ukon / Flickr / CC BY-SA 2.0

Italia on karkottanut kolme radikaalia imaamia, joita pidettiin turvallisuusriskinä. Yksi karkotetuista islamisteista on egyptiläinen imaami, joka on johtanut islamilaista kulttuurijärjestöä Venetsiassa.

Egyptiläinen imaami johti La Pace -järjestöä (Rauha), ja hän kannattaa salafismia, radikaalia islamia, jota seuraavat monet islamilaiset terroristiryhmät kaikkialla maailmassa.

Breitbart kertoo Italian sisäministeriön tiedotteesta, jossa ilmoitettiin karkotuksesta.

– Hän on ollut yhteydessä myös muissa Euroopan maissa piireihin, joissa painotetaan islamismia ja rikollisia toimia. Hän on ilmaissut avoimesti ääriajatteluaan salafistien kokoontumisessa al-Nur -moskeijassa Berliinissä, tiedotteessa perusteltiin karkotusta.

Al-Nur -moskeija on tunnettu radikaali-islamilaisista saarnaajista, kuten imaami Sheikh Abdel Moez al-Eila vuonna 2015. Imaami saarnasi, että naisen tulee pysyä aviomiehensä talossa eivätkä naiset saa kieltäytyä seksistä miehen sitä vaatiessa. Jopa Saksaan saapuneet syyrialaiset ovat pelästyneet al-Nur -moskeijan äärimmäistä islamismia, jonka vuoksi he olivat lähteneet liikkeelle kotimaastaan.

Toinen karkotuksen saanut on tunisialainen, joka on radikalisoitunut vuonna 2018 karkotetun algerialaisen imaamin toimesta.

Viimeinen karkotettu on myös tunisialainen, joka joutui Saksan tiedustelupalvelun tutkaan matkustettuaan Italiasta Saksaan italialaisen vaimonsa kanssa vuonna 2015. Tutkimuksissa paljastui, että mies oli yrittänyt taivutella vaimonsa matkustamaan Syyriaan liittymään pahamaineiseen ISIS-terroristijärjestöön.

Italia on karkottanut islamisteja aiemminkin. Viime vuonna laittomasti Italiaan saapunut ja karkotusta odottanut imaami Mahmoud Jebali sanoi italialaisille virkailijoille, että nämä tulevat kuolemaan.

– Ennemmin tai myöhemmin te kaikki kuolette, tulemme koteihinne, tapamme teidät ja syömme ruumiinne, islamisti sanoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit