Eurooppa Politiikka

Italia: Matteo Salvinin Lega nousee kannatuskyselyissä edelleen – kannatus nyt jo 31 prosenttia

Legan vaalitilaisuudesta aiemmilta vuosilta. Kuva Fabio Visconti / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0.
EU-kriittinen ja eliitin- sekä massamaahanmuutonvastainen Lega on nyt kannatuskyselyn mukaan Italian suurin puolue, kun vaaleista on kulunut vain 4 kuukautta

Italian sisä- ja varapääministeri Matteo Salvini on aloittanut heti virkakautensa alkajaiksi vaalilupaustensa mukaisesti toimenpiteet laittoman maahantulon rajoittamiseksi, ja Italian kansa kannattaa Salvinin määrätietoista maahanmuuttokriittistä politiikkaa.

Ipsos-tutkimusyhtiön tekemän kannatuskyselyn mukaan hallituspuolue Legaa (Lega) kannattaa nyt jo 31 prosenttia italialaisista. Toista hallituspuoluetta, Viiden tähden liikettä (Movimento 5 Stelle, M5S), kannattaa 30 prosenttia ja sosialistista Pd:tä (Partido Democrático, Pd) 19 prosenttia italialaisista. Silvio Berlusconin Eteenpäin Italia -liikkeen (Forza Italia, FI) kannatus on pudonnut 8 prosenttiin.

Salvinin Lega lyö jo ennätyksiä, sillä koskaan aiemmin Italiassa puolue, joka kaksinkertaisti kannatuksensa vaaleissa, ei ole kasvattanut kannatustaan näin paljoa, kun vaaleista on kulunut vain 4 kuukautta.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa