Eurooppa Rikos

Italia: Pakolaisten jengisodassa autoja ja asuntoja vaurioitui

Ventimiglia. Kuva Pixabay.
Kiviä lensi Ventimigliassa, kun sota puhkesi pakolaisjoukkioiden välille.

Italialainen Il Giornale kertoo, että näkymä rikottujen autojen ja vaurioituneiden talojen Ventimigliasta on kuin ”Villistä Lännestä”. Jengisota käytiin viime viikolla Via Tendassa Ventimigliassa.

Paikalliset viranomaiset ovat jo vuosia sietäneet pakolaisten telttakylää Roja Parkissa, jonne kerääntyvät ne pakolaiset, jotka eivät halua mennä Punaisen Ristin pakolaiskeskukseen. Telttakylässä heille tarjotaan joka tapauksessa ilmainen ruoka ja majoitus. Monet hakeutuvat teltakylään, koska pelkäävät tulevansa poliisin tunnistamaksi.

Nämä ihmiset pitävät meitä panttivankeina, alue on miehityksen alaisena, ja he ovat vallassa, eräs paikallinen asukas kertoi.

Väkivaltaisuudet puhkesivat, kun muutamat pakolaiset ottivat aluksi yhteen. Pian ilma oli sakeana kivistä, ja neljä autoa kärsi vaurioita sekä kahden talon ikkunoita hajosi.

Kun he näkivät minun kurkottavan ulos ikkunasta, he kahmasivat kiven ja heittivät minua vaurioittaen ikkunaa, eräs asukas kertoi. Tunnelma paikalla oli kireä, ja vanhemmat asukkaat uskalsivat tutkia vaurioita vasta seuraavana päivänä tilanteen rauhoituttua.

Väkivaltaa lietsoo alueella myös pakolaisten runsas alkoholin käyttö.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit