Eurooppa Maahanmuutto

Italia: Pakolaislasten keskuksissa tuotetaan uusia terroristeja

Sisäministeriö antaa 52 miljoonaa euroa alaikäisten vastaanottoon. Sbai: ”Keskuksissa vanhemmat pojat indoktrinoivat nuorempia”

Jihadia ruokkiva vihatehdas voi kätkeytyä vastaanottokeskuksiin ja ”alaikäisten” maahanmuutoksi kutsuttuun ilmiöön. Marokkolaistaustainen italialaisjournalisti, sekä islam- ja fundamentalismiasiantuntija Souad Sbai on vakuuttunut tästä: ”Eräässä Sisilian keskuksessa tapasin alaikäisinä pidettyjä poikia, mutta kun keskustelin heidän kanssaan niin osoittautui, että he olivat varmasti 19-vuotiaita tai vanhempia. Lisäksi meillä alaikäisenä voidaan pitää 14-vuotiasta, vaikka arabi-islamilaisessa kulttuurissa hän voi olla jo 9-10 -vuotiaana perheen pää, sekä antaa määräyksiä äidilleen ja siskoilleen, jonka takia hän on aikuinen saapuessaan meidän sosiaaliseen verkostoomme. On virhe toimittaa hänet vastaanottokeskukseen. Joku tienaa tällä paljon. Antakaamme heidät hoidettaviksi perheisiin, jotka ovat tehneet niin paljon kyselyjä”.

Vuonna 2016 maahan saapui 25.846 yksintullutta alaikäistä. Tänä vuonna 31. heinäkuuta luku oli jo 12.656, joka on enemmän kuin koko vuonna 2015. Sisäministeriö myönsi elokuun alussa 52 miljoonaa euroa uusiin alaikäisten vastaanottoprojekteihin. Nämä tulevat huhtikuussa 2016 jo rahoitettujen 20 projektin lisäksi. Souad Sbai on huolestunut ja hän kertoo tehneensä valituksen syyttäjänvirastolle pakollisen koulunkäynnin laiminlyömisestä. 60% lapsista ei käy koulussa.

Polttopisteeseen nousee kuitenkin nyt vastaanotto: ”Vastaanottokeskuksissa radikalisoidutaan – hän kertoo – vierailin Sisiliassa eräässä keskuksessa, jossa puolet 140 lapsesta oli jo radikalisoitunut. Eräässä julkisessa tilaisuudessa he kaikki nousivat merkistä ylös rukoushetken koittaessa. Sellaista ei tapahdu edes kansainvälisessä teologikonferenssissa”.

Toinen huolestuttava signaali ilmeni struktuurissa, joka oli Laziossa havaitun kaltainen: ”Kaksi pojista, joiden en katso olevan alaikäisiä, vaan vähintään 20-vuotiaita, olivat jo jihadisteja. Heillä oli taipumusta muiden käännyttämiseen ja aggressiiviseen käytökseen. Nämä ovat piilossa olevia ilmiöitä, niitä ei voi nähdä, mutta jännite on suurta ja jotakin odotetaan tapahtuvaksi. Tilanne on sama monissa keskuksissa”. Pitkän kokemuksen, tutkimusten ja kenttätyön johdosta asiantuntijalle ei jää paljoa epäselväksi: ”Tunnen heidät ja tunnistan heidät jo 5 minuutissa, olen tutkinut heitä ja havaitsen huolestuttavia asioita”. ”Monet pojat – sanoo Sbai – ovat lähteneet Marokosta tai Tunisista, ja he ovat menneet Syyriaan taistelemaan, ja sitten he eivät ole palanneet kotimaihinsa, vaan Italiaan, Espanjaan ja muihin maihin”. ”Heitä ei voi enää deradikalisoida. Toiset taas radikalisoituvat täällä keskenään ja aina on joku ulkopuolinen, joka voi organisoida ja vaikuttaa heihin”.

Maaliskuussa parlamentti hyväksyi uuden yksintulleita alaikäisiä koskevan lain. Se on ensimmäinen Euroopassa, mutta Sbain mukaan mikään ei ole muuttunut: ”Ei ole mitään todellista ohjelmaa. Meillä ei ole onneksi vielä toista tai kolmatta sukupolvea, he ovat vielä 2-3 -vuotiaita, mutta jos tuomme heitä maahan ulkomailta, niin täydellinen saastuminen tapahtuu muutamassa vuodessa”. Mikä ratkaisuksi? ”Valvonta, tarkkojen lukumäärien ja tietojen hankkiminen, heidän kotimaidensa kuuleminen, selvitettävä etsivätkö heidän vanhempansa heitä, ja sitten heidän nimensä ja etunimensä, ja pitää ponnistella heidän palauttamiseksi kotimaihinsa”. Sbai on realisti: ”Alaikäiset voivat olla Troijan hevonen, he voivat olla huomenna kaulankatkojia, pitää olla hyvin tarkkana, jos emme halua tulla herätetyksi Barcelonan tapaan. Jos emme ole varuillaan, niin he voivat vahingoittaa meitä – erittäin pahasti”.

Il Giornale

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa