Eurooppa Politiikka

Italia: Pohjoisen liiton Salvini lupaa karkottaa puoli miljoonaa siirtolaista

Matteo Salvini Torinossa 2013. Kuva Fabio Visconti / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Italialaisen Pohjoisen liiton johtaja Matteo Salvini lupaa karkottaa puoli miljoonaa siirtolaista tullessaan valituksi Italian pääministeriksi maan parlamenttivaalien jälkeen.

Matteo Salvini lupasi, että jos hänet valitaan maan pääministeriksi maaliskuun 2018 parlamenttivaalien jälkeen, hän karkottaa 100 000 siirtolaista jokaisen viiden virkavuotensa aikana.

Italiassa on puoli miljoonaa laittomasti maassa olevaa siirtolaista. Heidät kaikki pitää lähettää kotiinsa, Salvini sanoi.

Salvini sanoo, että hänen lausuntonsa taustalla ei ole rasismia tai xenofobiaa.

Miljoonat italialaiset ovat vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Italialaiset eivät ole rasisteja, mutta hallitsematon maahanmuutto aiheuttaa negatiivisia reaktioita. Haluamme estää sen, hän sanoi.

”Euroopan unioni voi vetää käteen”

Salvinin Pohjoisen liitto (Lega Nord, LN) on muodostamassa vaaliliiton entisen nelinkertaisen pääministerin Silvio Berlusconin Eteenpäin Italia (Forza Italia, FI) -puolueen sekä kansalliskonservatiivisen, Giorgia Melonin johtaman Italian veljet (Fratelli d’Italia, FdI) -puolueen kanssa.

Jos vaaliliitto voittaa parlamenttivaalit, tuleva pääministeri voi tulla tämän liiton puolueista. Berlusconin esteenä on hänen saamansa veropetostuomio, joka estää hänen nousunsa pääministeriksi.

EMG:n kannatuskyselyssä Viiden tähden liike ((Movimento 5 Stelle, M5S)) olisi saamassa 28% kannatuksen. Lega Nordin ja Forza Italian liitto olisi saamassa 30% kannatuksen.

Salvini tunnetaan järkkymättömänä euroskeptikkona.

Euroopan unioni voi vetää käteen. Eurooppa on rangaissut meitä 15 vuotta, ja meillä menee huonommin kuin 15 vuotta sitten, hän sanoi vastikään haastattelussa.

Breitbart

 

  • 299
    Shares