Eurooppa Maahanmuutto

Italia takavarikoi Jugend Rettet-järjestön aluksen ja antoi toimintakiellon Välimerelle

Kuvituskuva
Italian viranomaiset takavarikoivat saksalaisen Jugend Rettet -kansalaisjärjestön Iuventa -aluksen ja antoivat järjestölle toimintakiellon Välimerelle.

Italialaisen Trapanin syyttäjä Ambrogio Cartosio kertoi tänään, että saksalaisen Jugend Rettet -kansalaisjärjestön Iuventa-laivan miehistö on ottanut kahdesti kyytiin siirtolaisia suoraan ihmissalakuljettajien saattamasta aluksesta. Kummassakaan tapauksessa kyseessä ei ollut merihätä.

Italian rannikkovartioston julkaisemista kuvista koostetulla videolla näkyy, kuinka Iuventa kesäkuun 18. 2017 ottaa vastaan siirtolaisia suoraan ihmissalakuljettajien saattamasta aluksesta. Operaation päätteeksi Iuventan vene hinaa ihmissalakuljettajien aluksen takaisin Libyan aluevesille.

Cartosio oli pyytänyt ja sai luvan estää Iuventan lähtö merelle, ja laiva on ollut maanantai-illasta saakka Lampedusassa. Syyttäjä Cartosio sanoi, että toimenpide tehtiin, jotta rikollinen toiminta saadaan lopetettua.

Ruptly TV:n videolla näkyy Italian poliisin ja rannikkovartioston  suorittama takavarikointioperaatio Lampedusassa.

Cartosion mukaan se, että Jugend Rettet -järjestö ei ole allekirjoittanut Välimeren meripelastussäännöstöä, ei liity laivan pidättämiseen.

Tutkijat ovat todenneet Iuventan ja ihmissalakuljettajien tavanneen merellä, mutta he ovat tulleet johtopäätökseen, että ”kukaan ei suoranaisesti ole hyötynyt tilanteesta taloudellisesti”. Iuventa ajaa säännöllisesti Libyan aluevesien tuntumaan hakemaan siirtolaisia ja siirtää nämä kansainvälisellä merialueella toisiin aluksiin.

Trapanin poliisi käynnisti huhtikuussa 2017 tutkimukset kansalaisjärjestöjen meripelastustoiminnasta.


ANSA

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit