Eurooppa Maahanmuutto

Italia vaatii muitakin EU-maita avaamaan satamansa siirtolaisvirralle

Italian sisäministeri vaati sunnuntaina muitakin Euroopan maita avaamaan satamansa siirtolaisia Eurooppaan kuljettaville pelastusaluksille.

Italian sisäministeri Marco Minniti sanoi Italian olevan valtavan paineen alaisena. Hänen oli määrä tavata kollegansa, Ranskan Gerard Collomb, Saksan Thomas de Maiziere sekä EU:n siirtolaiskomissaarin Dimitris Avramopoulos Pariisissa myöhemmin sunnuntaina.

Italia uhkasi aiemmin viime viikolla  sulkea omat satamansa lopettaakseen ihmissalakuljetuksen Libyasta Italiaan.

”Välimerellä toimii kansalaisjärjestöjen, Sophian [Välimeren EU-operaatio] , Frontexin sekä Italian laivaston aluksia pelastamassa siirtolaisia. Ne toimivat useiden Euroopan maiden lippujen alla, ja on väärin, jos pelastetut tuodaan ainoastaan Italian satamiin,” Minniti selitti.

”Olen EU-myönteinen, ja olisin ylpeä, jos edes yksi alus ajaisi johonkin muuhun kuin Italian satamaan. Se ei ratkaisisi ongelmaa, mutta se olisi merkittävä signaali,” hän sanoi.

Italian media raportoi, että Rooma todennäköisesti tulee vaatimaan Euroopan laajuista säännöstöä kansalaisjärjestöjen pelastusaluksille sekä alueellisen komentokeskuksen perustamista valvomaan siirtolaisten kuljettamista Välimeren EU-maiden satamiin.

Median mukaan Italia haluaisi myös EU:n uudelleensijoitusohjelman laajentamista kattamaan – eritrealaisten ja syyrialaisten lisäksi – myös useita muita kansallisuuksia, kuten nigerialaiset.

Yli 83 000 siirtolaista on kuljetettu Libyasta Italiaan tämän vuoden aikana.

The Local.it

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit