Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Uutiset

Italia: Venäjä siirtolaisaallon takana

Kuva: Wikimedia Commons / (CC-BY-2.0) / U.S. Navy.

Venäläinen Wagner- palkkasoturiyhtiö organisoi yhä kasvavia siirtolaismääriä Pohjois-Afrikasta Etelä-Eurooppaan, sanoo Italian puolustusministeriö.

Kyseessä on Italian viranomaisten mukaan Venäjän hybridisodankäynti Euroopan Unionia vastaan.

Viime kuukausina Afrikasta Välimeren yli tulevien laittomien siirtolaisten määrä on merkittävästi kasvanut. Tammi- ja helmikuun aikana tulijoitten määrä kaksinkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna.

Vuonna 2022 Välimeren kautta Italiaan saapui noin 104 000 laitonta maahanmuuttajaa. Siirtolaisia saapuu myös Espanjaan, muihin Välimeren rannikkovaltioihin sekä Kanariansaarten kautta.

Venäjä käyttää suurta vaikutusvaltaansa Afrikan maissa järjestääkseen siirtolaisia Eurooppaan, sanoo Italian puolustusministeriö.

Suuri osa Afrikan mantereen asukkaista kannattaa Venäjää käynnissä olevassa Ukrainan sodassa. Syynä ovat nousevat elinkustannukset, Venäjän investoinnit Afrikkaan sekä länsimaitten kolonialistinen menneisyys.

Lähde SVT

83 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Joukoissa seisoja

Mutta yksi asia on varma. U.S.A on toiminut virheettömösti aina ja kaikkialla, on ollut puuttumatta muiden maiden hallitusten kokooonpanoihin. Esim. Etelä-Amerikassa ei ole yksikään hallitus USA:n junailema. Ei ole ominut muiden maiden luonnonvaroja kuten kuparia ja öljyä. Vienyt vain alueelle demokratiaa ja siinä sitten vahingossa saanut luonnonvarat USAlaisten yhtiöiden hallintaan. Joku aikanaan tuumasi,että jos Suomella olisi öljyä niin jenkit ryntäisivät meidät pelastamaan. Itse nukun yöni rauhassa kun tiedän USA.n valvovan oikeudenmukaisesti koko universumin turvallisuutta. Voi voi kun olisi syntynyt Amerikkaan niin sitä olisi korkea moraalinen, demokratian puolesta henkensä antava, oikeamielinen kaikkien ihailema pyhimys. Ja Putinistit sun muut putkosnistit suksikaa v*****n. USA rules ja Britit kans

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ota selvää onko Ahvenmeren öljyesiintymä totta. Miksiköhän (((jenkit))) ja (((nato)))ovat kiinnostuneita Suomesta?

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Olli

Siinä se feministimelooni nyt nähdään, pääsi valtaan kansallismielisyydellä ja vastustamalla maahanmuuttoa Afrikasta, mutta nyt päävihollinen onkin yllättäen kansallismielinen Venäjä. Arvasin tämän etukäten, olen seurannut jo pitkän ajan feministien ajatuksenjuoksua.

Anomaster

On tuo ihan uskottava uutinen, eikä Venäjän kansallismielisyys ole mitenkään ristiriidassa tuon uutisen kanssa. Etenkin Venäjän yhä elävä KGB-luonne sopii hyvinkin tuollaiseen toimintaan.

On aika sinisilmäistä kuvitella, että Venäjällä vallitseva kansallismielisyys olisi ystävällistä muille kansoille. Se ei ole sitä, sillä Venäjän kansallismielisyys on venäläisen imperialismin täyttämää kansallisuhoa.

Runtiti-pou

Edelleen ei ole pakko otta ayhtäkään matua vastaan ja aina on mahdollista estää meritaksipalvelut. Poliittisesta tahdosta kiinni

Ene

On pakko ottaa, kansainväliset sopimukset velvoittaa. Kansainvälisiiin sopimuksiin ei sitävastoin olisi ollut pakko sitoutua, mutta kun matusalo, tippurinen ja marinaadi väkisin halusi.

Runtiti-pou

Ei tuommoiseen mitään sopimuksia ole. Sinua on vedätetty

Ilkka

Lue mitä ne kansainväliset sopimukset sisältää, ja erityisesti se paljon siteerattu YK:n ihmisoikeus-artikla. Sitten tiedät ettei mitään pakkoa ole olemassakaan, se on poliittisten idioottien väittämää omaan agengaan sidottua hyvesignalointia.

Ene

En minä jouda itse kaikkia maailman sopimuksia lukemaan, sitä varten on olemassa poliitikot ja virkamiehet ja meidän pitäisi voida luottaa, että ne tekee päätöksiä ja sopimuksia suomen kansan eduksi.

Ilkka

Niin pitäisikin voida luottaa, mutta se luotto murenee joka päivä kun lukee mitä niiden päätökset tuottavat.

kauko kiito

Aina kun suomalainen ”huippupolitiikko” kuulee, että jossain on allekirjoitettavissa kansainvälinen sopimus niin hän katsoo velvollisuudekseen olla ensimmäisten joukossa vetämässä nimensä sopimukseen. Aivan sama mitä sopimus velvoittaa, mutta kun se on kansainvälinen ja allekirjoittamalla saa nimensä Helsingin (sateenkaari)Sanomiin. Sekä pääsee LGBTYÄK jne YLEn haastatteluun. Ja taas myytiin pala isänmaata siinä sivussa ties minne

Eetu

Haittamaahanmuutto (= 99.99 % maahanmuutosta) on kuin likainen ydinase: helppo ja halpa tuottaa, säteilee tuhoaan vuosisatoja ja ajan myötä tekee ympäristönsä asuinkelvoittomaksi.
Kaiken lisäksi vielä haittamaahanmuuttoa tuottavat Euroopan viholliset tienaavat tällä rakentamallaan likaisella ydinaseella. Ja haittamaahanmuutolla pommitettu Eurooppa ja sen realismipakoiset, helposti ohjelmoitavat laumat sinisilmäisesti uskovat olevansa ihmisyyden asialla, kun itse asiassa ovat myrkyttämässä itseään. Eurooppa peräti maksaa valloituksesta uusille, loisiville isännilleen, onnea vaan ja Allahu akbar.

Toisaalta, noin hölmö Eurooppa sietääkin joutua valloittajiensa orjiksi. Sitä saa, mitä ehdoin, tahdoin tilaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Eetu
Vanha höperö gubbe ja pahenee

”Putin: Venäjä taistelee Ukrainassa olemassa­olonsa puolesta.”

Vodka näköjään tehnyt tehtävänsä pienen vihreän ukon aivoille..

Olli

Tottahan se on. Sodassa voittaja sanelee ehdot ja kirjoittaa historian, hävinneelle lyödään luu kurkkuun. Näin on aina ollut ja tulee olemaan.

Kainuunkonkari

Ja Yhdysvalloissa puhutaan sotilaiden lähettämisestä Meksikoon (Kysymättä Meksikolaisilta)…

Ilkka

Niin ” pieni maa ” kuin venäjä, sotii uhoollisesti pitääkseen ukrainalaiset pois kiinan rajalta. Tilanne on suorastaan kriittinen, slaavilaisuus on uhattuna. Olisiko YK:n aika puuttua tähän pienen slaavilaisen vähemmistön ilmiselvään kansanmurhaan ? Heh heh.

Reiska

Oli se Roomakin iso valtakunta, mutta niin vain hävisi sekin lopulta barbaareille. Makedoniakin oli Aleksanteri suuren aikoihin valtava imperiumi, Euroopasta Intiaan asti, mutta lopulta hävisi sekin sotaisille pikkuheimoille.

Ilkka

Minä olen lukenut kyllä historiaa, mutta kiitos valistuksesta.

Juha

Suomaalaisia on hyvin helppoa kusettaa kun hyvin harvat näkevät vaivaa selvittääkseen ITSE asioiden taustat. Kansalainenkin on näköjään liittynyt mediapooliin kun on alkanut suoltaa tämmöistä scheissea. Riman alitus.

Tase

Joskus on hyvä laittaa tällainen koepallo ja katsoa lähteekö ihmiset siihen mukaan. Valitettavasti ihminen on laumaeläin ja tämäkin uutinen uppoaa luultavasti enemmistöön.

K Ranta

Taitaa olla tämäkin uutisointiCNN jenkkilähtöistä, kuten muukin paska, mitä meille syötetään

Sakke

Sieltä sylltytehtaalta juuri, samasta paikasta josta ihmisille jaetaan ”oikeat” mielipiteet.

Anomaster

Eipä tuo venäläinen propagandakaan ole mitenkään vierasta. Silläkin on omat kannattajansa, jotka tosin uskovat ne tarinat todeksi. Tiltu oli aikoinaan venäläisen radion uutisten välittäjänä suomalaisille. Nyt nettiaikana siitä huolehtii Putkonen ja putkosuutimet.

Lare

Pitää olla olemassa vapaasti saatavilla monenlaista tietoa, kaikista eri suunnista, että ajatteleva ihminen voi muodostaa itse mielipiteen siitä mitä todella tapahtuu.

Ilkka

Sanomasi on täyttä totta, mutta nyt ongelmana onkin juuri se ettei mitään saa kritisoida. Yhteen ilmastohysteriaan on uskottava, yhteen EU hömpään on alistuttava, yhteen kremliin ” olisi ” uskottava, mutta onneksi tämän kansan pää vielä toimii niin viimeksi manittu jää vain putkoslaisten propagandaksi.

Janitskinin aikaan lehteä vainottiin yhtenään. Kaikki mitä siinä oli, nähtiin venäläisten propagandan kustantamaksi tuubaksi, ja nyt kun putkonen tuottaa aidosti venäläistä tuubaa, ei faktantarkistajillakaan tunnu olevan mitään vaikeuksia hyväksyä sanomaa.

Sensuroimaton Totuus

Vai olisiko kuitenkin eräs G.Soros ja hänen edustamansa (((kansanryhmä))) joka tätä maahantunkeutujien tulvaa on organisoinut jo vuosikymmeniä?

Juha

Höpsis. Tuohan on ihan foliohattuteoriaa.. EU kokoomus ja PetturiOrpo tekee kaikkensa että maamme täytetään vain ammattitaitoisilla osaajilla

Ilkka

Ammattitaitoiset osaajat ovatkin jo aloittaneet yritysten häirinnän pääkaupunkiseudulla. Emme toki ole matkalla ruotsin malliin, sillä ratkaisuksi ongelmaan tarjotaan rakentavaa keskustelua ja nuorille lisää harrastuspaikkoja. Syrjäytyminen, ja rasismi on luonut paineita hyppiä ihmisten silmille, tätä ei voi suvaita.

Anomaster

Onhan Soros jo veteraani sosiaaliturvapaikanhakijoiden kuljetusbisneksessä, mutta tuo viimeaikoina syntynyt kasvu voi hyvinkin olla Venäjän aiheuttamaa. Sopisi Venäjälle hyvin, että länsimaat tukehtuvat pummilaumojen jalkoihin.

Ilkka

Putin tuo, jos vaan mahdollista, vaikka paiseruton eurooppalaisten harmiksi kunhan saisi valloittaa lisää maata myöskin euroopasta. Se jätkä on mielipuoli joka kuvittelee valloittavansa länsimaat oman imperiuminsa kynnysmatoksi. Kun muuan taidemaalari kokeili samaa ajatusta suuntana itä, kiljui sivistyntyneistö äänihuulet kireinä ettei niin saa tehdä, ja että se on jo ajatuksena täysin absurdi. Nyt jopa tällä sivustolla on niitä jotka näkevät kremlin toimet suvaittavana, ja pikku-tsaarin valloitusretket jonain homosaation vastaisena kamppanjana.

j.t

Italia: Venäjä siirtolaisaallon takana.voisi tiiviistää eu,usa,israel,soros ja muut globalistit,siirtolaisaallon takana.ja jo kymmeniä vuosia.

Länsi on syypää omiin ongelmiinsa

Totta ja USA Naton sodat Lähi-Idässä.

Ilkka

Mitä ne ” NATON ” sodat on olleet lähi-idässä ? Älä viitsi jankuttta tuota loputonta nato sitä ja nato tätä matraa, kun sille ei ole mitään konkretiaa olemassa. Mikä sota on käyty naton nimissä, kerro ?

Reiska

Älä sinä itse tuputa vääriä ajatuksiasi toisten päähän. Ei se USA yksin ole Irakissa, Syyriassa, Libyassa ja Afganistanissa etc. sotinut, NATO-maat on olleet liittoutumassa mukana, myös jotkut naton ulkopuoliset.

Anomaster

Vaikka USA ja jotkin Nato-maat ovat olleet liittoumissa noilla alueilla, ei toimija ole ollut Nato. Jos Nato jossain on toteuttanut operaation, on se toiminut YK:n pyynnöstä eli kyseessä on ollut YK:n operaatio. Joten älä tuputa vääriä ajatuksia toisten päihin.

Lare

Ai jaa, natomaat on mukana sotimassa mutta NATO ei, onpa kummalista. Tai ei oikeastaan yhtään kummalista vaan normaali silmänkääntötemppu.

Anomaster

Et ilmeisesti osaa erottaa asioita toisistaan. Kun jotkut Nato-maat tekevät operaation, se ei ole Nato-operaatio, vaikka jotkut sen jäsenet tekisivätkin operaation. Kun YK pyytää Natoa suorittamaan operaation, on se YK-operaatio, ei Nato-operaatio. Nato-operaatio on sellainen, missä Nato tekee päätöksen ja suorittaa operaation. Useimmille tuo ei ole vaikeaa ymmärtää, mutta ilmiselvästi aika monelle se on vaikeasti käsitettävä asia.

kauko kiito

YK (= yleinen käymälä) taisi kertoa vuonna 2003 Natolle (=USA), että ei pitäisi mennä Irakia pommittamaan. Mutta mentiin silti ja hoidettiin Saddam hengiltä samalla kun etsittiin niitä joukkotuhoaseita, aseita oli joku nähnyt jossain tai luuli nähneensä. Aseita ei löytynyt, mutta ketäpä se niin kiinnostaa. No, Irakin öljyvarat on nyt kuitenkin oikealla omistajalla. Joten oikeus voitti, Yhdysvaltojen maailman poliisina jakelema oikeus. Mikähän sitä on kun ei jaksa ihailla oikein jenkkejä eikä venakkoja. kummallakaan ei ole puhtaita jauhoja pusseissaan, mutta erään maan hallituksella tuntuisi olevan.

Anomaster

Suuret taistelevat vallasta ja ovat aina taistelleet. Irakin öljyvarat ovat Irakin omistuksessa. Amerikkalaisilla on sopimuksia öljystä, mutta maksavat maailmanmarkkinahintaa. Halvin tapa saada luonnonvaroja on ostaa niitä.

Öljyvarat ovat strategisesti tärkeitä ja siksi niistä ollaan huolissaan sen verran, että halutaan varmistaa niiden saatavuus ja myös se, että keille ne eivät ole saatavilla. Sama koskee monia muitakin strategisesti tärkeitä luonnonvaroja ja asioita.

Meidän kannalta olisi huonompi asia, jos Venäjä tai erityisesti Kiina hallitsisi niitä.

kauko kiito

Usa teki kovan työn, että sai edes britit mukaan operaatioonsa. Eikä se operaatio kyllä päivänvaloa kestä ja sen myönsi brititkin. Ei valtioilla ole omaatuntoa , mutta oma etu niillä on ja Usa jos kuka osaa sekä pystyy etujaan valvomaan. Ja se on Usan vahvuus, että se saa näyttämään kaikki operaationsa oikeutetuilta. Minulle kävisi hyvin, että jenkit ja venäläiset katsoisivat keskenään kuka on kuka niin että eivät sekottaisi sotaansa ketään muuta. Pojilla olisi beringinmerellä tilaa ryskää, sillä se selviäisi kuka on kuka. Eipä vaan riitä kantti vaikka kovasti uhoillaan ja syyttömät ottaa osumaa

Anomaster

Ei niitä kiinnosta taistelu, vaan niitä kiinnostaa valta. Valtaa halutaan kaikkiin kolkkiin. Ennen NL ja Kiina pyrkivät tukemaan kommunismin leviämistä ja USA estämään sitä. Samat kuviot, vaikka erinäköiset syyt. Pelikenttä on koko maailma, eikä jokin kahdenkeskinen taistelu ratkaisisi mitään.

kauko kiito

Sehän se vasta ratkaiseekin. Loppuisi maailmasta kahtiajako. Elämässä yleensä totellaan yhtä herraa kerrallaan. Ja tämäkin on nyt sellainen keskustelu jota me voidaan käydä maailman tappiin ilman, että kumpikaan antaa periksi.

Ilkka Forsten

Maailman kahtiajako ei ole hyvä ratkaisu.Paljon parempi olisi jos suurempi joukko olisi asioista päättämässä. Surkein mahdollinen tilanne on jos yksi saa sanella kaikesta. Mutta siinäkin on kääntöpuolensa jos maailman jokaiseen asiaan voi sekaantua suuri joukko päätäntävallasta kiinnostuneita. Se ei yleensä lisää sopua, silä aina on joku ryhmä tai taho mikä yrittää kiilata oman näkökulmansa ensimmäiseksi.

Ilkka

Ei taaskaan musta nutipää muista että Venäjäkin oli yhtä lailla valloitushaluinen, ja on sitä vieläkin. Nyt tsaarina häärää KGB:n kasvatti. Vaikka juttu ei pitäisikään paikkaansa, se on silti hyvä, koska nyt voidaan aloittaa keskustelut siitä miten ne jakamattomat ihmisoikeudet määritellään. YK:n listalta tuskin löytyy kohtaa jossa sanotaan että venäjän masinoimalla, ja mustien euroopan invaasiolla olisi olemassa kansainvälinen oikeutus.

Pulteri

Ryzzä ei huseerannut Afrikassa, vaan Kaukasian ja Aasian suunnilla.

Ilkka

En minä väittänytkään venäjän olleen afrikassa valloittajana. Mutta se kannattaa kuitenkin muistaa että he ovat sekaantuneet joka sotaan sillä alueella, jos ei muuten niin rahottamalla ja aseistamalla sikäläisiä ääriryhmiä. Itse venäjä ei ota yhtään pakolaista niistä maista, saati tarjoile heille kansalaisuutta. Nutipäät on siis pelkkää karjaa jota usutetaan vihaamaan eurooppalaisia. Hottentotti ei sitä ymmärrä, koska ei nyt vaan ole se kouluja käynyt insinööri. Venäläiset vihaavat omiakin vähemmistöjään, tai pakottavat kaikki kumartamaan kremliä. Viimeksi Georgiassa.

kauko kiito

Ensin vähän taakanjakoa ja sitten kunnon annos kotoutusta. Ja elämä on taas uomissaan. Vassareiden unelma siitä, että kansat on veljiä keskenään tulee aina vaan lähemmäksi toteutumistaan. Poissa on rakeenteellinen rasismi ja natsismi. Taitavia johtajiamme saamme kyynel silmässä kiittää valoisista tulevaisuuden näkymistä

Tase

Ei riitä taakanjako ja kotoutus, vaan pitää lisäksi kustantaa näiden elämä maailman tappiin asti, perustaa poliisiosastoja torjumaan jengirikollisuutta ja satsasta valtavasti varoja kantasuomalisten nuorten mielenteveysongelmiin, jne.

j.t

no nyt oli kyllä,semmoista paskaa tuo juttu,että oksat pois.väestönvaihto,on jatkunut jo niin pitkään,eu,n toimesta että siitä nyt on tyhjä venäjää tai vaikka eskimoita syyttää.juuri vihreä,liberaali marxismi,on tätä ajava voima.on siis syytä,kuopata vihreä siirtymä sinne,ulkohuussin taakse.

Ilkka

Vihreä liberaali marxismi on lähtöisin Itä-Saksasta, ja kyseinen maa oli venäläisten miehittämä minkä jälkeen valtaan nostettiin Erich Honeckerin kaltaiset pupetit, joiden koko elämä oli pyhitetty kommunismille.

Kommenttia

Neuvostoliitto ei ollut venäläinen. Asukkaita oli yli 300 milj, joista venäläisiä alle puolet.
Bolshevikkivallankumouksen rahoitti Rothschildit, Lenin oli juujuulainen, Stalin Georgiasta, Hrutsov Ukrainasta, rutsov oli siis hyvä mies, kun oli Ukrainasta (tuumaa valtaväestö).
Mutta Vihreet ovat juuri DDR:stä.

Ilkka

Tuolla logiikalla Yhdysvallatkaan ei ole Amerikka.

Eetu

Eikä kun Amerikka ei ole Yhdysvallat, onneksi. Tai Yhdysvaltain asukkaat ei ole aitoja amerikkalaisia kuten esim. intiaanit on. USA:n nykyasukkaat on matuja.

Anomaster

Saksalaiset, ranskalaiset, italialaiset ym. eivät ole aitoja eurooppalaisia. Eurooppaa asutivat ensin baskit ja suomalaiset.

Kallu

Sitä ennen Neanderilaiset, niille kävi kuin Amerikan intiaaneille, ne kylmästi syrjäytettiin. Vai oli suomalaisetkin siinä Neanderilaisten sortamisessa osallisena, enpä tiennytkään, sittenhän on oikeus ja kohtuus että matut syrjäyttää meidät.

Tapsa

Ketkä oli ennen neanderin ihmistä, kenet se syrjäytti, ei kai tämä autiomaa ole ollut koskaan. Mitä rotua tai heimoa oli se Alpeilta löytynyt ”jäämies Ötzi?

Ilkka Forsten

Sanovat jäämiehen olevan sukua Räikköselle.. Tiede on vaiennut siitä että Ötzin käsiin oli jäätynyt formulan ratti.

Anomaster

Neandertalilaisten aikaan oli paljon tilaa. Niiden kanssa sekoituttiinkin. Niitä ei ollut riittävästi siihen, että olisi voinut sanoa niiden asuttaneen Euroopan.

Ilkka Forsten

Intiaaneista puheen ollen, mikään ei todista heidänkään olleen se alkuperäisväestö. Kannattaa huomioida ainakin yksi seikka ennen kuin pitää varmana intiaanien etuoikeutta. Katsopas heidän ulkoista olemustaan, kuuntele heidän musiikkiaan ja vertaa niitä eskimoiden vastaavaan. Yllätyt varmaan että samankaltaisuus on silmiin pistävää. Itse asiassa moni on alkanutkin tieteen maailmassa pohtimaan sitä kysymystä onko intiaanit alunperin pohjoisesta etelään kulkeutunutta eskimoiden sukujuurta. Samaa yhtäläisyyttä löytyy lappalaisista. Joikhaaminen ja shamanismi on kuin intiaanien perimää, teltoissa asuminen ja heimon sisäiset perhesiteet noudattaa intiaaneilta totunnaista kaava. Se onko ihmiskunta levittäytynyt etelästä pohjoista kohti, ei ole mikään kiveen hakattu totuus jokaisen etnisyyden kohdalla.

Väittämä siitä että valkoisten sukujuuret olisivat afrikassa, perustuu oletukselle, joka puolestaan perustuu sille oletukselle että nykyään vanhin ihmisen jäännös on kotoisin afrikasta. Se ei silti todista etteikö missään muualla voi olla ihmiskunnan lähtökohtia. Kyse on siitä, onko niitä muita jäänteitä vielä löydetty. En usko että esimerkiksi jossain tyynen meren saarivaltiossa ikänsä asuneet ihmiset ovat vaeltaneet sinne afrikasta. Oma näkemykseni on että ihmisen alkukoti voi olla monella suunnalla. Vähän rautalangasta vääntäen, tilanne olisi yhtä absurdi kun joku alkaisi väittämään että kaikki suomen kalalajit ovat alunperin olleet karibian alueen kaloja.

juu

Syyllinen on kyllä EU, joka estää maita suojelemasta rajojaan ja estämään laittoman maahantulon.

Kimi

Suomessa syyllisiä on ylisuvaitsevaiset läpeensä tyhmät ja hyväuskoiset naiset ja näiden aisankanattajamiesoletetut.

stetsonlogi

Äkkiä näyttäs siltä, että venäjän rajalle kaavailtu aita ei ehdi valmistua näihin ”bileisiin”. Voipi jopa olkiluoto startata hyrisemään ennen aitaa. Venäjä on kaikilla toimillaan osoittanut, että se haluaa Euroopan sekaisin kaikinpuolin joten olen taipuvainen uskomaan Italian versiota

Väärää politiikkaa lännessä

Tosin haluaahan EU ja USA ajoittaa venäjän.

Väärää politiikkaa lännessä

siis hajoittaa..

Letunviuhake

Milloin Venäjän talous kaatuu kun sitä on tykitetty joka paikassa että se kaatuu?? (YLE, ILTAPA. KA ja jne jne) Nyt kuitenkin Jenkeissä on mennyt jo 3 pankkia viranomaisten haltuun..

tykkimies

Kahden viikon päästä. Väittää Pekka Toveri (Kokoomus).

Lucky Luke

Ainakin ammukset loppuu tai loppu viimevuoden maaliskuussa. Kovia poikia ampumaan ritsoilla.

Pave

No hyvä, zelenskyi ja putin huomaa, että sotaa ei pysty jatkamaan vaikka kuinka haluaisi. Pattitilanne, tasapeli, kumpikin väittää voittaneensa.

Ilkka

Jossakin sanottiin venäjän aseteollisuuden tuottavan 100 uutta hyökkäysvaunua / 12 kk. Mahtava saavutus, vai onko sittenkään ? Hieman reilussa vuodessa on menetty jo yli kymmenen vuoden tuotanto, ja lisää mene jatkuvasti. Ei kannata ihmetellä kun rintamme ilmestyy mallit T- 62 ( joita jo on, ) ja varmaan tulee T – 55, mutta se on takuuvarmaa ettei T- 90 malleja nähdä. Ne on pikapuoliin keräilyharvinaisuuksia. Jos asiaa miettii myöskin rahalliset aspektit huomioiden, niin yhdellä Javelin PST ohjuksella joka maksaa osapuilleen sata tuhatta euroa, rikotaan kolmekymmentä miljoonaa maksava rautalaatikko silmänräpäyksessä. Vaihtosuhde on venäläisten kannalta vähemmän mairea.

Ukraina on pelannut viisaasti. Se ei ole käyttänyt kertaakaan laajamittaista panssarihyökkäystä koko sodan aikana. Sen sijaan he ovat kunnostaneet sotasaaliiksi saatuja vihollisvaunuja olemassa olevien lisäksi. Kun ne + lännen toimittamat vaunut laitetaan vastaiskuun, saattaa vielä käydä niin että Krimi on taas osa ukrainaa. Lännen aseapu, ja aseiden huomattavasti parempi laatu tulee vielä olemaan monen kohtalo, eikä sitä palata kotiin kukkaseppele kaulassa hurraa huutojen säestyksellä.

Oma arvaukseni on että länsi myöntyy vielä toimittamaan myöskin lentokoneita ukrainalle. Silloin on vaaka kallistettu suuntaan mitä ei kremlin puolelta pystytä muuttamaan.

Kake

Ilkka käy erillisotaansa tuulimyllyjä vastaan, hehehehe.

Vaikka voissa paistais...

En kyllä yhtään ihmettelisi, sillä Russot ovat olleet epäluotettavia jo vuosisatojen ajan. Nirhaavat omiaakin, sairasta. Samoin valkoneukut, turkkilaiset, sutki-unkarilaiset ja kemu-marakatit.

Ilkka

Vilkaisepas tuubista miten venäläisiä haavottuneita autetaan ukrainassa omien toimesta. Siellä on ihan opettavainen klippi. ( Useitakin, jos viitsi katsella. ) Ukrainan tykistö murjoo jalkaväkeä, josta moni kaatuu, mutta myöskin haavottuneita tulee. Näitä raahataan pellon laitaan josta heidät pitäisi kaiken järjen mukaan hakea hoidettavaksi. Mitä tapahtuu ?

Paikalle tulee yksi pakettiauton näköinen ajopeli, mutta kun ukrainalaisten ampuma kranaatti putoaa lähistölle, poistuu auto ottamatta ketään mukaan. Sitten tulee toinen samanlainen auto, joka ei tee yhtään enempää, vaan häipyy paikalta. Kolmantena saapuu BMP rynnäkköpanssari, joka SEKIN lähtee karkuun auttamatta ketään. Äijät jätetään pellolle ihan oman onnensa nojaan. Jos joku ihmettelee miksi venäläisten sotilaiden into tapella tätä takuuvarmasti hävittyä sotaa latistuu päivä päivältä, niin tuossa on yksi vastaus. Kaatuneita ei haudata, nyt kevään koittaessa vanhoista asemista alkaa lumen alta pilkistämään raato jos toinenkin. Tuntuu varmaan hienolta ajatella että kremlin suurmoguli käskee kuolemaan ilman mitään syytä, eikä edes vainajista välitetä tuon taivaallista.

Vaikka saksalaiset olivat tekoineen mitä olivat, he perustivat kenttähautausmaita ja siellä hoidettiin haavottuneet mahdollisimman pian pois rintamaoloista. Venäläiset ei silloinkaan välittäneet mitää omistaan. Vain kenraalit jotka kaatuivat rintamalla haudattiin. Jotain se kertoo slaavilaisesta kansanluonteesta ja heidän johtajiensa moraalista.

Immu

Ja sitten kun venäläsiet hautaa vainajat, niin ukrainalaiset avaa ne ja kutsuu länsimaiset juorulehdet päivittelemään tapahtunutta kauhistuttavaa sotarikosta.

Anomaster

Niin, hautaavat teloittamansa siviilit valtaamillaan alueilla. No, eivät kyllä haudanneet kaikkia, mutta osan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Tapsa

Kadulleko ne pitäisi jättää makaamaan? Taudit leviää.

Ilkka Forsten

Kun se ihan sodan alkuvaiheessa tapahtunut siviilien joukkoteloitus toteutettiin, kiisti kremlin propagandistit asian sanomalla että tilanne oli mahdoton, koska venäläisiä ei vielä silloin muka ollut alueella. Outu juttu, mutta samalta ajalta olevat sateelliittikuvat paljastavat ihan muuta. Venäläistä sotakalustoa oli kaupungissa.Tuliko ne tankit ja muut ajoneuvot sinne omin nokkineen ilman miehistöjä ?

Ilkka Forsten

Jos ja kun venäläiset jotain hautaavat, sillä pyritään peittelemään sotarikoksia. Ei ne peitä edes omia kaatuneitaan, joten mitä he välittäisivät ukrainlaisista siviileistä

Nationalisti

Kyllä suurin syypää tähän väestönvaihtoon on EU ja valkoisia vihaavat poliitikot.
Mutta onhan se toki trendikästä hakea syntipukkia muualta.

Mielipuolista

Ja EU:n viranomaiset olisivat helposti pystyneet estämään niiden tulon. Päin vastoihan heitä ihan kutsuttiin Eurooppaan.

Pave

No kun Putin kuiskutteli korvaan, että ottakaa ottakaa, huoltosuhde paranee.

Joksa

…..sipi sipi, saatte korkean tason moniosaajia……

Tane

On se Putin kyllä kettu, osaa ovelasti vaikuttaa.

Uusimmat uutiset