Eurooppa Rikos

Italia: Wi-fi ei toiminut – afrikkalainen turvapaikanhakija menetti malttinsa

Kuva Pixabay
Italiassa Cassinossa turvapaikanhakija hyökkäsi pakolaiskeskuksen työntekijän kimppuun, koska Wi-fi-verkko ei toiminut.

Italialainen Ciociaria Editoria Oggi kertoo, että Cassinossa 26-vuotias senegalilainen hyökkäsi pakolaiskeskuksen työntekijän kimppuun valitettuaan ensin, että Wi-fi ei toimi.

Mies kyseli Wi-fi -signaalin perään ja alkoi käyttäytymään uhkaavasti, kun hänen jatkuviin kyselyihinsä ei vastattu. Hetken päästä tilanne eskaloitui, ja mies päätti hyökätä keskuksen työntekijän kimppuun.

Onnekseen pakolaiskeskuksen työntekijä ei kuitenkaan loukkaantunut iskussa. Poliisi korjasi turvapaikanhakijan huomaansa.

Tämä Wi-fi -verkkoon liittyvä isku ei ole suinkaan ensimmäinen Cassinossa. Aiemmin turvapaikanhakija mellakoi paikallisen poliisiaseman edessä Wi-fi -verkon puutteen vuoksi.

Pormestari Carlo Maria D’Alessandro sanoo, että hän haluaa ottaa uusia turvatoimia käyttöön lukuisten sattumusten vuoksi. Kaupungin huume- ja väkivaltatilastot ovat myös syöksähtäneet kasvuun.

Teemme kaiken tarpeellisen suojataksemme asukkaitamme, pormestari painotti.

Kaupunki aikoo panostaa kameravalvontaan kasvaneen rikollisuuden torjunnassa.

Olemme antaneet 850 000 euron edestä rahoitusta muun muassa kameravalvontaan, pormestari selitti.

Helmikuun alussa turvapaikanhakijat mellakoivat italialaisessa Cas di Roncolevàssa, sillä he halusivat katsoa jalkapalloa Sky TV:ltä. He valittivat myös vastaanottokeskuksen ruoan laadusta.

  • 226
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset