Eurooppa Maahanmuutto

Italiaan käännytetyt siirtolaiset syyttävät Ranskan poliisia rasismista

Ventimiglia vuonna 2015. Kuva Shutterstock.

Ranskasta takaisin Italiaan käännytetyt siirtolaiset syyttävät Ranskan poliisia rasismista ja huonosta kohtelusta.

Il Giornalen toimittajat haastattelivat Ranskasta käännytettyjä siirtolaisia rajalla. Yksi siirtolaisista oli Hamed, joka kertoi Ranskan poliisin pakottaneen hänet takaisin Italian puolelle. Hamedin mukaan ranskalaiset viranomaiset olivat loukanneet häntä.

– Kun poliisi havaitsi, että olen algerialainen, he alkoivat loukkaamaan minua arabiaksi, Hamed kertoi.

– Vedä käteen, he sanoivat. He ovat rasisteja, Hamed valitti.

Poliisit olivat täyttäneet kielteisen päätöksen muutamassa minuutissa ja passittaneet miehen välittömästi takaisin Italian puolelle.

Ulkomaalaisia rajalla avustavan Anafé-yhdistyksen (Association Nationale d’Assistance aux Frontières pour les Étrangers) mukaan poliisit myös luokittelevat siirtolaisia ulkoisten tuntomerkkien kuten vaatetuksen, värin ja hajun perusteella. Ranskan poliisia syytetään myös matkustusasiakirjojen tarkastamisesta vain lähi-itäläisen ja afrikkalaisen näköisiltä henkilöiltä.

Myös virheitä tapahtuu poliisin yrittäessä estää laittomien siirtolaisten pääsy maahan. Italialaisessa Ventimiglian rajakaupungissa asuva Daren väittää Ranskan poliisin pidättäneen hänet siksi, koska mies näyttää siirtolaiselta. Daren kertoo selittäneensä poliisille olevansa menossa konserttiin, sillä hän on muusikko. Seurauksena Daren joutui odottamaan asian selviämistä putkassa raja-asemalla.

  • 829
    Shares