Eurooppa Maahanmuutto

Italiaan on saapunut tänä vuonna jo 12 000 laitonta siirtolaista

Siirtolaisia Välimerellä 3.3.2019. Kuva Shutterstock.

Välimeren yli Italiaan saapuvista siirtolaisista suurin väestöryhmä on tunisialaiset.

Jo 12 000 siirtolaista on saapunut Italiaan tämän vuoden aikana.

– Maahantulot ovat moninkertaistuneet hyvin lyhyessä ajassa, Italian sisäministeri Luciana Lamorgese kertoi tiedotteessa.

Italian ulkoministeri Luigi Di Maio (M5S) puolestaan vaati EU-maita ottamaan osaa taakanjakoon uudelleensijoittamalla EU-alueelle tulevat siirtolaiset.

Suuri osa siirtolaisista saapuu veneillä. Suurin yksittäinen väestöryhmä on tunisialaiset, joita on 21,7 prosenttia saapuneista siirtolaisista. Seuraavana tulevat bangladeshiläiset (18,2%) ja norsunluurannikkolaiset (11,4%).

Italialle kuuluva Lampedusan saari on siirtolaisten ensisijainen kohde. Lampedusan vastaanottotilat on alun perin suunniteltu vetämään alle 100 siirtolaista, mutta tyypillisesti alueella majailee jatkuvasti 1000 siirtolaista.

Kesäkuussa Lampedusan asukkaat järjestivät oman kansanäänestyksen siirtolaistilanteesta. Äänestyksessä yli 900 lampedusalaista vaati vastaanottokeskuksen sulkemista. Vain neljä äänesti vastaan.

Myös itäisellä ja läntisellä Välimerellä siirtolaisten liikehdintä on aktiivista. Vuoden alusta lukien Espanjaan on saapunut 10 700 ja Kreikkaan 10 800 laitonta siirtolaista.

Lähteet Le Figaro, UNHCR.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit