Eurooppa Maahanmuutto

Italiaan saapuvien siirtolaisten määrä nousussa

Yli 25000 siirtolaista on saapunut Italiaan heinäkuun aikana, määrä on 12% suurempi kuin vuosi sitten, kertoo FRONTEX


Pääosa välimeren ylittävistä siirtolaisista Pohjois-Afrikasta on alunperin nigerialaisia ja eritrealaisia, Frontex tiedottaa. Siirtolaisten määrä tammikuun ja heinäkuun välisenä aikana on pysynyt vakaana, kun verrataan vuoden takaiseen 95000:een.

Frontex ilmoittaa siirtolaisten, sekä salakuljettajien käyttämien veneiden ja alusten heikentyneen vuoden aikana. Frontex kertoo julkilausumassaan, että viime kuukausina huonolaatuiset kumiveneet ovat ottaneet paikan neljässä viidestä kulkuvälineestä, joita käytetään välimeren ylittämiseen.

Osan siirtolaisista kerrotaan olevan pakotettuja nousemaan huonolaatuisiin aluksiin, sekä puuveneisiin, huolimatta siitä, että he ovat pelänneet henkensä puolesta matkustamista kyseisillä aluksilla.

Sulkeutuneet rajat pakottavat siirtolaiset pysymään yhä pidempiä aikoja paikoillaan, tällä kertaa Milanossa, jossa yli 3000 henkilöä odottaa pääsyä pohjoiseen, sillä Sveitsi ja Ranska ovat tiukentaneet rajavalvontaansa.

Heinäkuussa Kreikan kautta saapuvat siirtolaiset ovat määrältänsä melkein puolittuneet verrattuna vuodentakaiseen, syyksi kerrotaan Euroopan Unionin neuvottelut Turkin kanssa siirtolaisvirran katkaisemiseksi.

  • 64
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset