Eurooppa Politiikka

Italiaan sittenkin hallitus mahdollisesti jo perjantaina

Kuva Pixabay
Giuseppe Conte sai toisen mahdollisuuden Italian hallituksen muodostamiseksi Italian presidentiltä, Sergio Mattarellalta. Conte ilmoitti ministereiden nimet torstaina.

Maahanmuuttokriittisen ja kansallismielisen Legan johtaja Matteo Salvini nousee sisäministeriksi, ja eliitinvastaisen Viiden tähden liikkeen johtaja Luigi Di Maio talouden kehittämisestä vastaavaksi ministeriksi.

Paolo Savona, jonka nimityksen talousministeriksi Mattarella esti, nousee Euroopan asioiden ministeriksi. Talousministerinä tulee toimimaan euromyönteinen Giuseppe Trio ja ulkoministerinä Enzo Moavero Milanesi.

Uuden hallituksen on tarkoitus vannoa vala perjantaina iltapäivällä.

Viiden tähden liike ja Lega aloittivat hallitusneuvottelut uudelleen, kun presidentti Mattarella oli saanut aikaan poliittisen kriisin kieltäytymällä eurokriittisen Paolo Savonan talousministerinimityksestä.

– Sitoutumista, kuuntelemista, työtä, kärsivällisyyttä, maalaisjärkeä, päätä ja sydäntä hyvien italialaisten puolesta. Toivottavasti olemme viimeinkin perillä huolimatta niin monista esteistä, iskuista, uhkista ja valeista, Salvini sanoi Facebookissa.

The Local Italy

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit