Eurooppa Politiikka

Italiaan vasemmistohallitus – Salvini: ”Ette te minusta palatsipelillänne eroon pääse”

Kuva Pixabay.

Legan ja M5S:n muodostaman hallituksen hajoaminen Italiassa johtaa liberaaliin vasemmistolaiseen vähemmistöhallitukseen. Maan pääministerinä jatkaa sitoutumaton Giuseppe Conte.

Italia saa vasemmistohallituksen. Pääministeri Giuseppe Conte jatkaa tehtävässään, ja hallituksen tulevat muodostamaan vasemmistopuolueet kommunistinen M5S ja sosialistinen Pd.

Italian kannatukseltaan suurin puolue, Matteo Salvinin johtama Lega, siirtyy oppositioon 28.5.2023 saakka, jos hallitus osoittautuisi niin toimintakykyiseksi, että uusia vaaleja ei järjestettäisi ennen määräpäivää.

M5S ja Pd eivät aiemmin ole olleet kovin yhteistyökykyisiä, mutta mahdollisuus muodostaa hallitus siloitti puolueiden politiikkaerojen aiheuttamat ristiriidat.

Il Giornale kertoo että Matteo Salvini ei kadu hallituksen hajoamista ja puolueensa siirtymistä oppositioon.

– Sanoin presidentille, että hallitus on heti alkajaisiksi vähemmistöhallitus. Tämä hallitus on kaikkien aikojen vähiten demokraattinen.

– Ainakin olemme pakottaneet kaikki pudottamaan naamionsa.

Legan johtaja ei aio antaa periksi.

– En ole ajatellut periksi antamista hetkeäkään, koska meneillään on demokratian ryöstäminen. Vaaleissa hävinnyt vähemmistö yrittää paluuta ikkunan kautta.

Hänen mukaansa uusi hallitus ei aja italialaisten etuja.

– Tämä hallitus ei ole syntynyt Roomassa. Se syntyi Brysselissä tarkoituksenaan rutistaa Salvinin pallit.

– Olkaa huoletta, ette te minusta pienellä palatsipelillänne eroon pääse, Salvini lupasi ja ilmoitti samalla Pd-M5S -hallituksen vastaisesta suurmielenosoituksesta 19. lokakuuta Roomassa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa