Eurooppa Politiikka

Italian entinen integraatioministeri: Eurooppa tarvitsee ainakin 50 miljoonaa siirtolaista

Cécile Kyenge. Kuva Raul Mee EU2017EE / Flickr / CC BY 2.0

Italian entinen integraatioministeri, kongolaissyntyinen Cécile Kyenge on sanonut Euroopan tarvitsevan 50 miljoonaa siirtolaista, sillä Euroopassa on monia elvytystä vaativia alueita.

Eurooppa tarvitsee 50 miljoonaa siirtolaista seuraavien 30-40 vuoden aikana, kertoo Wochenblick Italian entisen integraatioministerin (2013-14), nykyisen europarlamenttiedustajan  Cécile Kyengen sanoneen. Kyenge näkee, että Euroopassa on monia elvytystä vaativia alueita. Kyenge on ollut Italian sosialistipuolue Pd:n europarlamenttiedustajana vuodesta 2014 lähtien.

Kyenge on syyttänyt Italian sisäministeri Matteo Salvinia muun muassa perustuslain rikkomisesta ja epäinhimillisestä politiikasta, koska tämä ei ole päästänyt laittomia siirtolaisia Italiaan. Tammikuun lopussa kansalaisjärjestön alus kyydissään 47 laitonta siirtolaista pyrki Sisiliaan, ja Kyenge vaati pelastamaan heidän henkensä eikä sulkemaan rajoja, sillä laittomat siirtolaiset olivat hänen mukaansa haaksirikkoisia.

Laittomana siirtolaisena Italiaan saapunut Kyenge on siirtolaisten oikeuksien väsymätön puolustaja

Cécile Kyenge on syntynyt Kongossa. Hänen isänsä elää avioliitossa neljän naisen kanssa ja hänellä on 38 jälkeläistä. Vuonna 1983 Cecile Kyenge saapui Italiaan ja vietti siellä vuoden laittomana siirtolaisena, kunnes sai katolisen kirkon alaisen järjestön kautta oleskeluluvan ja stipendin opiskelua varten. Kyenge on nykyään siirtolaisten oikeuksien väsymätön puolustaja.

Vuonna 1994 Kyenge avioitui Domenico Grispinon kanssa ja sai Italian kansalaisuuden. Aviopari on kuitenkin jo eronnut. Eron on sanottu saaneen alkunsa siitä, että aviomies johtaa Castelfranco Emilian aluetta Salvinin Lega-puolueen riveissä.

Salvini haastoi viime vuonna Kyengen oikeuteen vuonna 2014 annetuista lausunnoista, jolloin tämä sanoi Lega-puoluetta rasistiseksi. Kyengen aviomies ei tukenut vaimoaan tämän syyttäessä Legaa rasismista.

– Rasisteja on kaikkialla, jopa vasemmistossa. Ja Afrikassa mustat ovat rasisteja valkoisia kohtaan. Jos menet Kongoon, sinua sanotaan Muzunguksi (valkolainen swahiliksi).

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa

Liity kannattajajäseneksi