Eurooppa Maahanmuutto

Italialainen järjestö varustelee tähän mennessä suurinta alusta Välimerelle poimimaan siirtolaisia

Kuva Shutterstock.

Italialainen voittoa tavoittelematon järjestö Mediterranea Saving Humans on aloittanut siirtolaisaluksen varustelun. Mare Jonio 2 on tähän mennessä suurin ja parhaiten varusteltu siirtolaisten poimimiseen tarkoitettu laiva Välimerellä.

72-metrisellä jättiläisellä on tilaa tuhannelle laittomalle siirtolaiselle ja se on varusteltu kahdella kaksitaajuustutkalla, droneilla, pimeänäkölaitteilla sekä ilmapalloilla.

Mare Jonio 2 on liisattu Norjasta ja se on parhaillaan Bremenissä Saksassa varusteltavana. Aluksen odotetaan valmistuvan huhtikuuhun mennessä, minkä jälkeen se voidaan ajaa Libyan edustalle. Näihin aikoihin siirtolaisliikenne yleensä lisääntyy merkittävästi Välimerellä.

Alunperin 700 siirtolaiselle hyväksytyn aluksen vetoisuutta on kasvatettu 1000 siirtolaiseen. Laivaan asennetaan viisi konttia, joissa on oleskelutilat, keittiöt ja vessat. Siirtolaisten hyvinvoinnista tulee huolehtimaan myös ensiapuklinikka. Siirtolaisia voidaan poimia merestä kahden kumiveneen avulla.

Myös Saksan luterilaisen kirkon tukema United4resque -liittouma valmistelee alusta Välimerelle. Liittouman avulla saksalainen Sea-Eye -järjestö hankki vastikään entisen huoltoaluksen, joka varustellaan siirtolaisten poimimista varten Välimerellä.

Lähteet Il Giornale, DW.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit