Eurooppa Maahanmuutto

Italialainen kenraali haluaa katkaista laittoman siirtolaisuuden Pohjois-Afrikan merisaarrolla ja kotiuttaa turvapaikanhakijoita sota-aluksilla tuhansia kerrallaan

Kuva Shutterstock.

Italialainen kenraali ehdottaa, että merivoimien tulee yhdessä Pohjois-Afrikassa sijaitsevien Libya ja Tunisian kanssa estää laittomia siirtolaisia kuljettavien veneiden pääsy Eurooppaan.

Kenraali Vincenzo Santo on aiemmin toiminut NATO-operaatioiden johtajana Afganistanissa. Nyt kokenut komentaja vaatii päättäväisiä toimia Pohjois-Afrikasta Eurooppaan suuntautuvan laittoman siirtolaisuuden kitkemiseksi.

Tehokas toimi olisi merisaarto, joka tehtäisiin yhteistyössä Libyan ja Tunisian kanssa. Se ei kuitenkaan nykyisessä ilmapiirissä tulisi olemaan helppoa.

– Mutta puhutaanpa hoidosta, ei lääkkeestä, joka vaatisi poliittista tahtoa, jota ei ole olemassa. Se koostuisi merisaarrosta yhdessä Tunisian ja Libyan laivaston kanssa ja kaikkien epäilyttävien alusten saarrosta merellä.

Kenraalin mukaan laivasto voisi myös palauttaa kaikki henkilöt, jotka eivät ole oikeutettuja turvapaikkaan. Sota-aluksilla kotiuttaminen ei ottaisi vuosia kuten lentoteitse.

– Sota-aluksillamme tuhansia joka kerta, eikä kuten nyt, lentokoneessa 80 laitonta siirtolaista kerran viikossa.

Kenraali kehui Sisilian vastikään tekemää päätöstä lakkauttaa vastaanottokeskukset ja siirtää siirtolaiset muualle Italiaan. Hän ei kuitenkaan usko, että toimenpide saa Italian vasemmistohallituksen suunnan kääntymään siirtolaispolitiikassa, vaikka ”se saattaa toimia perustavaa laatua olevana poliittisena signaalina”.

Kenraali Santo myös valitti sotilaskomentajien halusta edistää laitonta siirtolaisuutta: ”Kun sotilaat eivät ole sotilaita vaan laittoman maahanmuuton kuljettajia, merten taksisuhareita, jää vain yksi tehtävä: eroaminen.”

Lähde Il Giornale.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit