Eurooppa Maahanmuutto

Italialainen offshore-tukialus vei 108 laitonta siirtolaista Välimereltä takaisin Libyaan

Kuvakaappaus Oscar Campsin twiitistä https://twitter.com/campsoscar/status/1023998973231607808
Open Arms -kansalaisjärjestö valittaa, että italialainen offshore-tukialus on vienyt 108 Välimereltä kyytiinsä ottamaa laitonta siirtolaista takaisin Libyaan.

Giornalettissimo kertoo, että  italialainen Asso Ventotto -offshore-tukialus oli ottanut kyytiinsä 108 laitonta siirtolaista Välimereltä Libyan edustalta. Sen sijaan että alus olisi yrittänyt tuoda siirtolaisia Eurooppaan, se veikin heidät takaisin Libyaan.

Open Arms ja italialaiset uusvasemmistolaiset vastustavat uutta käännettä

Espanjalainen Välimerellä pelastusoperaatioita suorittava Proactiva Open Arms -kansalaisjärjestö sekä italialaiset uusvasemmistolaiset vastustavat uutta käännettä Välimerellä.

– Tiedämme nyt, että italialainen alus Asso Ventotto pelasti yhden Libyan rannikkovartioston raportoiman kumiveneen 108 henkilöä, ja alus on suunnannut kohti Tripolia, sanoo italialaisen uusvasemmistolaisen Vapaa ja tasa-arvoinen -puolueen (Liberi e Uguali) parlamenttiedustaja Nicola Fratoianni.

Fratoiannin mukaan tällaista suuren siirtolaisjoukon palauttamista Välimereltä Libyaan ei ole tapahtunut aiemmin. Kansainvälisten lakien mukaan Välimereltä kyytiin otetut tulee viedä lähimpään turvalliseen satamaan, ja hänen mukaansa Tripoli ei ole sellainen.

  • 8
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset