Eurooppa Maahanmuutto

Italialainen pikkukaupunki nigerialaisten rikosliigojen käsissä

Castel Volturno 2000-luvun alussa. Kuva Wikimedia Commons / public domain

Italialainen Castel Volturno on pieni 30 000 asukkaan kaupunki vain 35 kilometrin päässä Napolista. Kaupungissa on 20 000 pakolaista, ja kaduilla rehottaa nigerialaisten jengien johtama huumekauppa ja prostituutio sekä väkivalta.

Castel Volturnon kaupungissa ei ole enää katukylttejä, ne on kaikki tuhottu. Katukäytävät on rikki eikä jätteitä enää kerätä. Posti, koulu, kirkko ja poliisiasema on suljettu. Kaduilla kävelee vain alaikäisiä nigerialaisia prostituoituja, jotka tarjoavat palveluksiaan 5-15 euron hintaan. Täällä on nigerialainen mafia kuin kotonaan. Jokaista kadunkulmaa päivystää reviiritietoinen huumekauppias toisessa kädessä keppi ja toisessa puhelin.

Länsirannikon kaupungin tilanteeseen perehtymään lähteneet journalistit pääsivät paikalle vain kahden aseistetun poliisin saattueessa, kertoo ranskalainen L´Obs-lehti.

Maahanmuutto alueelle alkoi vuosituhannen vaihteessa. Mafian vastaisessa taistelussa kunnostautuneen Roberto Savianon mukaan ulkomaalaiset jengit ovat valloittaneet alueen Camorralta (Napolin seudulla Campaniassa toimiva mafian tyyppinen rikollisjärjestö) viime vuosina. Valloituksesta lähtien ovat afrikkalaiset klaanit Lagosista ja Benin Citystä pitäneet aluetta kokaiinikaupan ja ihmissalakuljetuksen keskuksena.

Pidempään kaupungissa eläneet afrikkalaiset pitävät tilannetta huonona.

– Me elämme heitteille jätetyssä kaupungissa. Me emme voi ottaa kaikkia halukkaita tänne. Meillä ei ole mahdollisuuksia elättää heitä. Me elämme sivistyneessä maassa, eivätkä ole sivistyneitä, kertoo Martin-niminen asukas.

Italian nykyinen hallitus taistelee rikollisten valloittamassa kaupungissa väkivaltaa vastaan ainoalla välineellä, jota he osaavat käyttää – rahalla. Alueelle on annettu 21 miljoonaa euroa ”maahanmuuttajien kotouttamiseen”. Castel Volturnon pormestari Dimitri Russ ei kuitenkaan usko tämän ohjelman auttavan kasvavaan rikollisuuteen.

Lähteet: L´Obs, Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa