Eurooppa Maahanmuutto

Italialainen professori: Islam vahvistuu Euroopassa

Muslimeja Torinossa Italiassa vuonna 2016 Ramadanin päättyessä. Kuva Shutterstock.
Italialainen professori on vakuuttunut, että yhä useammat muslimit Euroopassa radikalisoituvat.

Italialainen Louvainin yliopiston professori Felice Daddetto sanoo, että sekulaarien muslimien määrä laskee jatkuvasti, mutta radikaalimuslimien määrä vastaavasti kasvaa, kertoo Il Giornale.

Hän uskoo, että nykyaikaisen islamin arvomaailma ei ole muslimien näkökulmasta houkutteleva, ja seurauksena yhä useammat muslimit siirtyvät radikaaliin suuntaan.

Professorin mukaan 80 prosenttia Euroopan muslimeista kokee olevansa uskonnollisia, ja erityisesti nuoret muslimit osallistuvat yhä enenevässä määrin rukouksiin. Nämä nuoret muslimit ovat alttiimpia radikalisoitumiselle.

Daddetto sanoo integraation epäonnistuneen hallinnon yrityksistä huolimatta.

– … tutkimukset osoittavat, että jopa kolmannen ja neljännen sukupolven maahanmuuttajat epäröivät, keihin he kuuluvat, professori toteaa.

”He pystyvät peittämään uskonsa”

Strasbourgin islamilainen terrori-isku vahvistaa professorin esille nostaman kehityksen: Telegraphin mukaan terrori-iskun suorittanut Cheriff Chekat oli Ranskassa syntynyt ja vankilassa radikalisoitunut muslimi.

Terroristien kanssa tekemisissä ollut entinen tuomari Jean-Louis Bruguière sanoo Guardianin artikkelissa, että Chekatt oli tyypillinen ”nuori radikalisoitunut islamisti”.

– He pystyvät peittämään uskonsa käyttämällä alkoholia tai pyytämällä äitinsä tekemään heille porsasvoileivän, Bruguière kertoi.

Tuomarin mukaan käyttäytymisellä on tarkoitus, sillä näin nuoret radikalisoituneet islamistit kykenevät toimimaan tutkan ulottumattomissa mutta aloittamaan väkivaltaiset toimet erittäin nopeasti.

22.12 klo 13:20 lisätty väliotsikko

  • 2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset