Eurooppa Maahanmuutto

Italialainen syyttäjä: Euroopan mahtavin nigerialaismafia kontrolloi ihmissalakuljetusta Pohjois-Afrikasta

Laittomia siirtolaisia Välimerellä matkalla kohti Euroopan unionia. Kuva US Navy / Wikimedia Commons / public domain.

Italian mafian- ja terrorisminvastaisen toiminnan kansallinen syyttäjä Federico Cafiero de Raho sanoo, että Afrikan rikollisjärjestöt ovat vaarallisia ja kontrolloivat siirtolaisuutta Pohjois-Afrikasta Eurooppaan. Syyttäjän mukaan nigerialainen mafia on tällä hetkellä voimakkain, ja useat eri organisaatiot toimivat yhdessä eräänlaisena yhtymänä.

Libyasta Eurooppaan suuntautuvien siirtolaisvirtojen tutkiminen on tuonut päivänvaloon useiden afrikkalaisten rikollisjärjestöjen välisiä yhteyksiä. Rikollisjärjestöt toimivat yhteistyössä ja hallinnoivat Pohjois-Afrikasta Eurooppaan suuntautuvaa siirtolaisuutta. Italian mafian- ja terrorisminvastainen toiminnan kansallinen syyttäjä Federico Cafiero de Raho sanoo afrikkalaisten rikollisjärjestöjen toimivan kuin eräänlainen suuri yhtymä.

Ollessaan Schengen-komitean kuultavana Italian parlamentissa de Raho sanoi, että toisinaan Euroopan matkastaan liian vähän maksavia siirtolaisia pidetään ”keskitysleireillä” Libyan rannikon tuntumassa ja heiltä vaaditaan lisää rahaa. Syyttäjä myös huomautti kuulemisessa, että nigerialainen mafia on tällä hetkellä kaikista mafioista voimakkain.

De Rahon mukaan rikollisliigojen verkosto ulottuu Libyasta siirtolaisten lähtömaihin, missä paikalliset rikollisliigat kiristävät rahaa siirtolaisten perheiltä. Syyttäjä sanoi rikollisjärjestön käyttävän väkivaltaa saadakseen haluamansa. Kapinointi järjestelmää vastaan vaarantaa siirtolaisten perheet näiden lähtömaissa.

Syyttäjä de Raho muistutti, että Nigerian rikollismaailmalla on toimintaa lähes kaikissa Italian osissa ja Euroopan maissa. Italiassa toimii useita veljeskuntia, kuten Black Axe, Eiye sekä Viking, joka ei toistaiseksi näytä olevan liitossa edellä mainittujen kahden kanssa. Tutkijat epäilevät kuitenkin kaikkien järjestöjen toimivan yhden johdon alaisena.

De Raho arvelee, että tehokas tapa päästä käsiksi afrikkalaisiin rikollisjärjestöihin on turvata ihmissalakuljettajien uhrien turvallisuus. Ongelmana kuitenkin säilyy rikollisjärjestöjen aiheuttama vaara siirtolaisten lähtömaissa oleville perheille.

Lähde Il Messaggero

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa