Eurooppa Maahanmuutto

Italialaisen reportterin päälle käytiin tämän ollessa tekemässä raporttia maahanmuutosta Roomassa – VIDEO

Rooman päärautatieasema.

Italialaisen TV-toimittajan ja kuvaajan päälle käytiin suorassa lähetyksessä näiden ollessa tekemässä raporttia parempaa elintasoa Euroopasta etsivistä afrikkalaisista siirtolaisista.

Matrix 5 -kanavan toimittaja Fransisca Parisella oli tekemässä raporttia Rooman päärautatieaseman terminaalissa, missä kymmenet siirtolaiset yöpyvät.

Toimittaja kertoi, että paikalliset vapaaehtoiset olivat hiljattain toimittaneet paikalle siirtolaisille ruokaa, ja että siellä asuvat siirtolaismiehet hajaantuvat päiväsaikaan kuka minnekin, mutta palaavat asemalle yöpymään. Hän myös kertoi, että miesten pyrkimyksenä on päästä Milanoon ja muihin Pohjois-Italian suuriin kaupunkeihin, mistä he yrittävät jatkaa matkaansa Pohjois-Eurooppaan.

Juuri kun toimittaja oli kertonut katselijoilleen, että hän ja hänen tiiminsä eivät halua häiritä siirtolaisia enempää, toimittaja hälytti Matrixin studioisännän Nicola Porron, sillä hänen seurueensa kimppuun hyökättiin.

Porro käski kuvausryhmää poistumaan paikalta ja toimittajan kuultiin juoksevan ulos asemalta ennen kuin hyökkääjät saivat hänet kiinni.

”Mitä haluat? Olet mielipuoli!,” hän sanoi ja kirkui kauhusta.

Studioisäntä Porro käski kuvausryhmää uudelleen poistumaan paikalta sekä käski tuottajaa hälyttämään poliisin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin studiolta kerrottiin, että ”toimittaja on järkyttynyt mutta turvassa. Hyökkääjät tuhosivat kameran ja löivät kuvaajaa. Tämäniltaisen tilanteen pitäisi olla enemmänkin tyypillinen sotatoimialueelle. Kiitos taksinkuljettajan, pahemmalta vältyttiin”.

Asiaa tutkiva poliisi kertoi, että ”tällainen aggressio ei ole hyväksyttävää ja tapaus heittää uhkaavan varjon maamme lehdistön sananvapauden ja Italian suurimman rautatieaseman turvallisuuden ylle sekä uhkaavan varjon nuorta työssään olevaa naista kohtaan suunnatun väkivallan mahdollisuudesta pääkaupunkimme keskustassa”.

Studioisäntä Porro sanoi tuntevansa syyllisyyttä, koska oli lähettänyt naisen raportoimaan asemalle keskellä yötä, mutta sanoi myös, että tapaus herättää vakavia kysymyksiä, onko Rooman keskustasta tulossa ”ei kenenkään maa”, missä vastaavat hyökkäykset ovat tavanomaisia, eivätkä herätä erityistä kiinnostusta mediassa.

Paikallisen median mukaan 37-vuotias norsunluurannikkolainen mies on pidätetty tapauksen johdosta. Mies on poliisin vanha tuttu rikossarjasta sekä väkivallasta. Hänet on määrätty karkotettavaksi viime syksynä.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit