Eurooppa Politiikka

Italialaiset kannattavat Salvinin tiukkaa siirtolaislinjaa

Matteo Salvini. Kuva Shutterstock.

Italialaisten luottamus kansalaisjärjestöihin on romahtanut.

Ipsos-tutkimuksen mukaan valtaosa italialaisista kannattaa Salvinin toimia siirtolaisten maihinnousun estämiseksi. Samaan aikaan luottamus ei-valtiollisiin ja voittoa tavoittelemattomiin järjestöihin on romahtanut, kertoo Il Giornale.

63 prosenttia Italian kansalaisista on seurannut Sea-Watch 3:n tapausta erityisen tarkasti ja 29% kansalaisista on ainakin kuullut puhuttavan siitä. Ainoastaan 8% ei ollut kuullut tapauksesta mitään. Ipsoksen Corriere della Seralle tekemässä tutkimuksessa italialaiset osoittavat selvästi kannattavansa Salvinin tiukkaa linjaa, joka estää humanitaaristen järjestöjen mereltä pelastamien siirtolaisten maihinlaskut Italiaan.

Yhteensä 59% vastanneista kannatti vahvasti (34%) tai melko vahvasti (25%) tiukkaa linjaa ja satamien sulkemista. Toisaalta 29% vastanneista vastusti tätä. Nykyisin käytännöllisesti katsoen kaikki Legan äänestäjät (99%) kannattavat tiukkaa linjaa. Viiden tähden liikkeen kannattajien keskuudessa vastaava luku on 77%.

Myös 59% keskusta-oikeistoa äänestäneistä kannattaa siirtolaisten maihinlaskujen lopettamista. Keskusta-vasemmistoa äänestäneistä suurin osa kannattaa siirtolaisten vastaanottamista, vaikka 19% heistäkin kannattaa sisäministeriön linjaa.

Matteo Salvinin toimia kannattavien määrä on erityisen korkea yli 35-vuotiaiden, pienyrittäjien ja työläisten keskuudessa. Salvinin linjan kannatus ei liity niinkään huoleen siitä, että Italia ei kykenisi enää ottamaan vastaan lisään siirtolaisia, vaikkakin 28% ajattelee näin, vaan siihen, että myös muut Euroopan maat tulee saada mukaan hallitsemaan siirtolaisvirtoja (71%).

Sea Watchin tapauksessa italialaiset ovat sitä mieltä, että suurin vastuu on ei-valtiollisella järjestöllä (30%) eikä Italian hallituksella (18%).

  • 2.7K
    Shares