Eurooppa Politiikka

Italialaisista suurin osa vastustaa Brysseliä

Rooma. Kuva Max Pixel.

Italialaiset ovat EU-alueen euroskeptisimpiä. Vain 42 prosenttia italialaisista uskoo, että EU-jäsenyydestä on maalle hyötyä.

Kantar-tutkimusyhtiön 7-26. kesäkuuta laatima eurobarometri puhuu karua kieltä italialaisten luottamuksesta EU-projektiin. Vain 42 prosenttia italialaisista uskoo EU-jäsenyydestä olevan maalle hyötyä. Kaikkien EU-jäsenmaiden keskiarvo on 68 prosenttia.

Vain 38 prosenttia italialaisista uskoo, että heidän äänensä vaikuttaa Euroopan unionissa.

Eurokraatit ovat perustelleet italialaisten EU-projektia kohtaan osoittamaa epäluottamusta Matteo Salvinin johtaman nationalistisen Lega-puolueen suorittamalla pelottelulla, mutta Il Giornalen mukaan syynä on Italian kansan tuomio.

Italialaisista noin puolet oli sosialistipoliitikko Matteo Renzin hallituksen aikana vuonna 2015 sitä mieltä, että he eivät edes tunne olevansa eurooppalaisia. Tuolloin vain 33 prosenttia oli tyytyväisiä Euroopan unioniin ja 63 prosenttia ei uskonut Brysseliin.

Italialaisten epäluottamus Brysseliä kohtaan on juurtunut syvään: italialaiset eivät luota Brysseliin, oli sitten Italiassa vallassa vasemmisto tai oikeisto.

  • 722
    Shares