Eurooppa Maahanmuutto

Italialaisten kärsivällisyys lopussa – ”kansallisuutta ei lahjoiteta”

Torino, Italia. Kuva Paul Keller / Flickr
Italialaiset rakentavat esteitä teille, joita pitkin kuljetetaan pakolaisia kaupunkeihin ja kyliin. Kyselyn mukaan 61 prosenttia italialaisista kannattaa meritien katkaisemista ja 67 prosenttia vastustaa uusien pakolaisten vastaanottoa.

Identitäre Bewegung – järjestön Defend Europe kampanja pääsi jo Italian iltauutisiin Rai Uno – kanavalla. Tätä ei voinut uskoa tai ennustaa muutama kuukausi sitten. Tällä hetkellä Italiassa vastustetaan hallituksen pakolaispolitiikkaa jopa kymmenen tuhannen ihmisen mielenosoituksissa.

Italian kansa on kääntänyt kurssinsa. Kesäkuussa tehdyn mielipidekyselyn mukaan 61 % kannattaa Välimeren reitin täydellistä sulkemista ja vastustaa uusien pakolaisten ottamista Italiaan. Myös politiikka kääntää venettään. Kristillisdemokraatti Rocco Buttiglione sanoi Libero – lehdelle, että ”kansalaisuutta ei lahjoiteta”.

Asukkaat sulkivat kadun

Balkanin reitin sulkeuduttua on paine Välimerellä kasvanut. Tämän ovat huomanneet myös italialaiset, jotka sulkevat sisääntuloteitä kaupunkeihinsa estääkseen uusien pakolaisten tuomisen alueelleen.

Myös kokonaiset kunnat ovat heränneet ongelmaan. Garda-järven rannalla sijaitsevan Gardionen pormestari Andrea Cipani on tullut julkisuuteen ja kieltäytynyt ottamasta lisää pakolaisia alueelleen vedoten tilojen puutteeseen ja rajallisiin resursseihin. Cipani arvosteli myös hallitusta ja kansalaisjärjestöjä, jotka edesauttavat ihmissalakuljetusbisnestä pakolaisuudella ja korosti, ettei pyri tarkoituksellisesti rasistisiin lausuntoihin, vaan perustaa ajatuksensa pelkästään terveeseen järkeen ja loogiseen ajatteluun.

Codigoron (Ferrana) pormestari Sabina Zanardi uhkaa nostaa veroja niiltä kansalaisilta, jotka piilottavat pakolaisia koteihinsa. Zanardin uhkaus sytytti liekin, jonka varjo lankeaa samaan sosiaalidemokraattista puoluetta (Partito Democratico, PD) edustavan pääministerin Paolo Gentilonin päälle. PD-puoluen kannatus on ollut vapaassa pudotuksessa pakolaismyönteisen kannan takia jo pitkään. Viime kunnallisvaaleissa pääministeripuolue hävisi 33 kaupungissa.

Joulukuussa pääministeri Matteo Renzin eron jälkeen Gentilonin tarkoitus oli perustaa ylimenokauden hallitus uusiin vaaleihin asti. Tämä kostautui EU-johtoisen pakolaispolitiikan kautta, ja puolue on menettänyt kannatuksensa jo omissa joukoissaankin. Pelastaako hallituksen kansalaisjärjestöjä vastaan käynnistämät toimet kannatusta jää nähtäväksi keväällä 2018 järjestettävissä vaaleissa, joissa kansalle tarjotaan mahdollisuus rangaista nykyisiä politiikkoja avoimien rajojen politiikasta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit