Eurooppa Politiikka

Italian hallitus haluaa laillistaa jopa 600 000 laitonta siirtolaista – Matteo Salvini: ”Ei kiitos”

Matteo Salvini. Kuva Shutterstock.

Matteo Salvini, kansallismielisen Lega-puolueen johtaja tyrmää Italian vasemmistoliberaalin hallituksen suunnitelmat myöntää oleskelulupa jopa 600 000 maassa laittomasti olevalle siirtolaiselle.

Il Giornalen mukaan Italian maatalousministeri, Matteo Renzin perustamaan liberaaliin Italia Viva -puolueeseen kuuluva Teresa Bellanova antaisi puoli vuotta voimassa olevan, uudistamiskelpoisen työ- ja oleskeluluvan laittomille siirtolaisille. Toimenpide saattaa koskea enimmillään jopa 600 000 siirtolaista.

– Minulle tämä on kysymys, joka tulee ratkaista tunneissa. Mitä oikein odotamme, Bellanova sanoi.

Matteo Salvini kertoi oman kantansa hallituksen suunnitelmaan Twitterissä.

– Hallitus on ilmoittanut laittomien siirtolaisten armahduksesta silloin, kun maahantulot ovat kasvaneet 350 prosenttia. 136 henkilöä saapui Lampedusalle tänä iltana. Italiasta siirtolaisleiri? Ei kiitos, Salvini twiittasi.

Viime viikkoina maatalousministeri on toistuvasti ilmaissut vahvan tahtotilansa laillistaa laittomat siirtolaiset, sillä Italian maatalouteen on perinteisesti liittynyt laajamittainen ulkomaalaisten kausityöläisten läsnäolo.

– 75 prosenttia noista työntekijöistä on siirtolaisia, monet afrikkalaisia. Joko aloitamme sadonkorjuun tai tuotteet mätänevät pelloille. Kukaan ei kiellä italialaisia menemään pelloille, mutta totuus on, että he eivät mene, maatalousministeri Bellanova sanoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa